EO

Anti-Corona-spray beveiligt oppervlakken 90 dagen

25 mei 2020 om 13:05 uur

Onderzoekers van de Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) hebben een multilevel antimicrobiële polymeer coating ontwikkeld (MAP-1) die effectief is in het doden van virussen, bacteriën en zelfs moeilijk te doden sporen. MAP-1 kan tot 99,9 procent van de zeer besmettelijke virussen zoals mazelen, bof en rubella en 99,99 procent van het surrogaat feline calicivirus (FCV) inactiveren - een gouden standaard voor efficiëntie van desinfectie en resistenter dan virussen als degene die verantwoordelijk is voor de Covid-19-epidemie.


MAP-1-coating is getest in twee veldstudies in het Kowloon Hospital en Haven of Hope Woo Ping Care and Attention Home. Het gebruik ervan in privacygordijnen van het ziekenhuis zorgde voor een vermindering van meer dan 98,7% van de resistente bacteriën in 3 weken. Naast ziekenhuizen werkt het team samen met de afdeling Watervoorziening en de afdeling Drainageservice om MAP-1 in de praktijk te testen in coatingmaterialen voor waterleidingen en rioleringen om microbiële besmetting en corrosie van de infrastructuur te voorkomen.

 

De coating is ontwikkeld door een team onder leiding van Yeung King Lun, hoogleraar Chemische en Biologische Technologie en Milieu en Duurzaamheid. Lun noemt de coating "zeer veelzijdig, met een effectieve periode van maximaal 90 dagen".

 

Geschikt voor vele materialen

Het product is ontworpen voor gebruik op verschillende oppervlakken, waaronder metalen, beton, hout, glas, kunststoffen, maar ook stoffen, leer en textiel zonder het uiterlijk en het tastgevoel van de materialen te veranderen. Volgens de technische standaard voor desinfectie, uitgegeven door de National Health Commission in China, is de coating bewezen niet-toxisch en veilig voor de huid en het milieu, waardoor MAP-1 ook kan worden verwerkt tot handdesinfecterende middelen, verven en coating, filtermaterialen voor lucht- en waterzuivering, evenals kleding en chirurgische maskers om de gezondheid van het individu en het publiek te beschermen.

 

De essentie van nieuwe coatingtechnologie ligt in het creëren van oppervlaktegroepen die de microbiële omhulling en biomoleculen actief verstoren, waardoor de micro-organismen bij contact niet levensvatbaar meer zijn. De coating voorkomt ook microbiële hechting op het oppervlak en houdt het zo vrij van microbiële verontreinigingen. Door gebruik te maken van een speciale mix van antimicrobiële polymeren, doodt de nieuwe coating effectief tot 99,99 procent van de bacteriën en virussen door middel van contactdoding en antikleeftechnologie, waaronder Rubella, aviaire influenza, H1N1 en FCV - een niet-omhuld virus dat tot de moeilijkst te doden. Volgens de richtlijn van de Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency) in 2016 staat effectief zijn tegen FCV gelijk aan het kunnen inactiveren van het coronavirus - een omhuld virus dat gemakkelijker te steriliseren is dan het niet-omhulde virus.

 

Kinderdagverblijven

HKUSTen zijn industriële partner Chiaphua Industries Limited hebben de coating al aangebracht in meer dan 70 kinderdagverblijven, bejaardentehuizen, kleuterscholen, basisscholen en middelbare scholen. Andere locaties zijn onder meer winkelcentra, schoolbussen, kerken en sporttrainingsfaciliteiten.
 

Gerelateerd nieuws

Beter begrip van het gedrag van elektronen in plasma's

Beter begrip van het gedrag van elektronen in plasma's

Promovendus Bart Platier van de TU/e heeft een nieuwe op plasma gebaseerde productietechniek ontwikkeld voor belichtingsdiffusors, met behulp van plasma’s op lage temperatuur en onder atmosferische druk.…

Deep drone acrobatiek

Deep drone acrobatiek (video)

Een aan de Universiteit van Zürich ontwikkeld navigatiealgoritme stelt drones in staat uitdagende acrobatische manoeuvres te leren. Autonome quadcopters kunnen met simulaties worden getraind om hun snelheid,…

Primeur: grondradar brengt ondergrondse Romeinse stad volledig in kaart

Primeur: grondradar brengt ondergrondse Romeinse stad in kaart

Archeologen uit Gent en Cambridge zijn er voor het eerst in geslaagd om met behulp van een geavanceerde grondradar (GPR) een complete kaart te maken van een ondergrondse stad. De techniek zorgt voor een doorbraak in het…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

14 juli 2020, online

Hannover Messe Digital Days

Een digitaal overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en...

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

Meer agendapunten »