Yokogawa koopt Deense startup Grazper Technologies

Yokogawa heeft het Deense Grazper Technologies overgenomen. Grazper heeft geavanceerde AI-technologie voor beeldanalyse ontwikkeld en Yokogawa wil deze technologie toepassen op verschillende bestaande activiteiten van het bedrijf en gebruiken om nieuwe industriële AI-oplossingen ontwikkelen.

Een noemenswaardig sterk punt van Grazpers technologie is een oplossing waarmee AI-software efficiënt kan worden uitgevoerd op een field-programmable gate array (FPGA, een apparaat waarmee het ontwerp van het logica-circuit direct opnieuw kan worden geschreven in hardwaretaal). De software maakt gebruik van beeldherkenningsmethoden die zijn ontwikkeld aan de hand van algoritmes en 3D-modellen en kan worden uitgevoerd met beperkte IT-middelen.

Met de technologie van Grazper kan Yokogawa oplossingen leveren die gebruikmaken van AI voor beeldanalyse, zoals het vastleggen van beeldinformatie voor robots, het detecteren van abnormaliteiten in fabrieken en het bewaken van de veiligheid met behulp van camera’s. Als eerste stap neemt amnimo Inc, een dochteronderneming van Yokogawa, de FPGA IP core op in de Edge Gateway industrial LTE-gateway, die momenteel wordt ontwikkeld. Hiermee worden oplossingen voor smart-cityprojecten en beveiligingstoepassingen voor luchthavens en spoorwegen een mogelijkheid.