EO

VDL Nedcar legt productie plat – net als de rest van autobouwend Europa

18 maart 2020 om 15:01 uur

VDL Nedcar heeft zojuist besloten om de productie in Born gecontroleerd af te bouwen. De fabriek, waar BMW’s en Mini’s worden gemaakt, is waarschijnlijk vanaf maandag dicht. “En hopelijk over 4 weken weer open”, aldus hoofd communicatie Miel Timmers.


De vestiging in Born is één van de 104 VDL-fabrieken en vooralsnog de enige die dicht gaat. De reden is dat het bedrijf, hoewel het onafhankelijk is, slechts één opdrachtgever heeft, namelijk BMW. En aangezien BMW in verband met het Coronavirus stopt met produceren, krijgt VDL geen onderdelen meer.

 

"Wij hebben al maatregelen genomen om onze fabrieken veilig open te kunnen houden", aldus Timmers. "Dus van ons had het niet gehoeven, Maar zonder onderdelen kun je niet verder."

 

Bij alle VDL bedrijven zijn in verband met de Corona-uitbraak de kantines gesloten, wordt extra gedesinfecteerd, wordt gezorgd dat ploegen elkaar niet treffen bij de wisseling en worden medewerkers gevraagd om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en elkaars gereedschappen niet te gebruiken.

 

VDL heeft wereldwijd 16.000 medewerkers. Daarvan werken er 14.000 in Nederland en 5000 in Born.

 

Stagnerende verkoop

Vergeleken met andere Europese autofabrieken heeft VDL Borne het overigens nog lang volgehouden om te blijven produceren. Moederbedrijf PSA van Peugeot, Opel en Citroën sloot eerder deze week al al zijn Europese autofabrieken. Het gaat om 15 fabrieken in Frankrijk, Spanje, Duitsland, Polen, Groot-Brittannië, Slowakije en Portugal. Dit bedrijf heeft ook last van gebrek aan onderdelen. Bovendien zijn er veel besmettingen in de buurt van sommige fabrieken en, zo claimt het bedrijf, ‘de autoverkoop is ingestort'.

 

Ook Ferrari, Lamborghini en Fiat sloten hun deuren, net als Toyota, Daimler, Volvo, Ford, en Mercedes-Benz. Volkswagen sluit aanstaande vrijdag, Audi maandag, DAF Westerlo morgen en Eindhoven per 23 maart.

 

Gerelateerd nieuws

Nieuwe scanmethode keert objecten razendsnel binnenstebuiten

Nieuwe scanmethode keert objecten razendsnel binnenstebuiten

Live meekijken met een CT-scan in plaats van achteraf de beelden pas te analyseren. Als het aan de Leidse wiskundige Jan-Willem Buurlage ligt, is dat binnenkort realiteit. Hij ontwikkelt methodes om de algoritmes achter…

Onder-water-WiFi

Aqua-Fi brengt internet onder water

Communiceren onder water is altijd een gedoe geweest. Radiogolven komen niet ver voordat ze volledig door het water worden opgenomen. Akoestische transmissies (zoals sonar) hebben de voorkeur, maar hebben een zeer lage…

Gezocht: 1,5 meter-oplossingen voor het mkb

Gezocht: 1,5 meter-oplossingen voor het mkb

De afgelopen periode zijn tal van slimme oplossingen bedacht om bedrijven draaiende te houden binnen de 1,5 meter economie en klanten veilig te bedienen. Ondernemers met een goed idee kunnen nu deelnemen aan de 1,5 Meter…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

14 juli 2020, online

Hannover Messe Digital Days

Een digitaal overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en...

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

Meer agendapunten »