EO

Nieuwe lichting imec.istarters

04 maart 2020 om 03:32 uur

Imec heeft elf startups geselecteerd voor zijn business accelerator programma. Ze vertegenwoordigen de hele breedte waarop imec.istart zich richt: van AI en databeheer tot wearable health, industry 4.0 en smart mobility. Van 4 mei tot 1 juni loopt de volgende open call voor deelname.


Programmamanager Sven De Cleyn: "Elke starter krijgt ondersteuning die aangepast is aan zijn specifieke markt. We zijn dan ook blij dat in deze lichting alle marktsegmenten vertegenwoordigd zijn waarop imec.istart inzet: (1) logistiek, mobiliteit & slimme steden, (2) gezondheid, (3) media, telecom & entertainment, (4) fintech, insurtech & cybersecurity, (5) HRtech & learntech, (6) Industry 4.0 en (7) sportstech."

 

Voor professionals:

 • Grizit: loopt gesmeerd naar industrie 4.0
  Grizit brengt een intelligente onderhoudsoplossing op de markt die elke handmatige smering van industriële productiefaciliteiten monitort en optimaliseert om (onverwachte) downtime te verminderen. Door een reeks uiterst gebruiksvriendelijke producten op de markt te brengen en gebruik te maken van voorspellende data van het machinepark wil Grizit verregaande ontwikkelingen realiseren in mens-machine communicatie.
 • Tractonomy Robotics: robot-as-a-service
  Tractonomy Robotics bouwt autonome mobiele robot (AMR) oplossingen voor het transport van industriële karren en paletten in productieomgevingen en magazijnen. Hun collaboratieve AMR's gebruiken ruimtelijke Artificiële Intelligentie (AI) en geavanceerde mechanische technieken om een breed gamma aan karren tot 750kg te kunnen transporteren zonder enige wijziging aan de bestaande infrastructuur.
 • OTIV: AI voor veiliger spoorverkeer
  OTIV gebruikt artificiële intelligentie om de veiligheid van trams en spoorwegverkeer te verhogen. Dankzij hulpmiddelen voor bestuurders - zoals het in kaart brengen van andere weggebruikers en vermijden van ongevallen - die in de toekomst kunnen uitgroeien tot een autonome besturing van trams en treinen.
 • IP Metro: bescherming van IP door online monitoring
  IP Metro bedient toonaangevende klanten met slimme monitoring-oplossingen om online inbreuken op intellectuele eigendomsrechten op te sporen en tegen te gaan. De SaaS-oplossingen van IP Metro zijn enerzijds in het bijzonder dienstig voor merkhouders die het gebruik van hun merken op het internet willen nagaan, maar ook om schadelijke activiteiten zoals verkoop van namaakgoederen, phishing en malware efficiënt te bestrijden.
 • EisphorIA: artificiële intelligentie voor juristen
  EisphorIA is een modulaire oplossing die de inhoud van gestructureerde of ongestructureerde juridische gegevens beheert dankzij zelflerende algoritmes. Hierdoor kunnen juristen tijd besparen en efficiënter werken door een dieper inzicht in de inhoud van de gegevens en hun onderlinge relaties.

 

Voor privépersonen:

 • HyLyght: digitaal platform voor getalenteerde sporters
  HyLyght stelt zich als ambitie om een digitaal platform te ontwikkelen voor het ontdekken van toptalenten in de sportwereld en voor hun baseline screening. Het integreert sport-wetenschappelijke kennis en gegevens die ook atleten kan helpen om zich te ontwikkelen en blessures te vermijden.
  LifeLine: tracking wearable voor echte avonturiers
 • LifeLine bouwt aan de kleinste wearable die een satellietzender bevat en dus kan werken buiten het bereik van antennes voor mobiele telefonie. Met een totaalpakket van hardware, software en services biedt LifeLine een unieke oplossing die levensreddend kan zijn voor sporters en échte avonturiers in afgelegen gebieden.
 • moonbird: app voor gepersonaliseerde ademhalingsoefeningen
  moonbird ontwikkelt het eerste handzame biofeedback apparaat voor gepersonaliseerde ademhalingsoefeningen. Dit helpt gebruikers om te ontspannen, sneller in te slapen of in een gewenste gemoedstoestand te komen.
 • WHIZZGOLF: het slimme golfterrein
  WHIZZGOLF brengt de realtime positie van golfers op een golfbaan in kaart en gebruikt deze data om het spel voor iedereen efficiënter en beter te maken (verhoog het speltempo, verminder langzaam spel, maak golf meer aantrekkelijk en plezierig).
 • Lopos: dierenwelzijn monitoren met wearables
  Lopos, een incubatieproject van imec en de Universiteit Gent, wil met software en sensoren de positie en het gedrag van dieren monitoren. De startup richt zich op een waaier aan toepassingen in de veeteelt en het onderzoek, zoals dierenwelzijn, ziekte-detectie of prestatie-opvolging.
 • SHAVATAR: een app die je maat neemt
  SHAVATAR, een incubatieproject van imec samen met de Universiteit Antwerpen, wil een unieke oplossing ontwikkelen voor het inschatten van maten en pasvormen via 3D visualisatie. Het bedrijf heeft als doel om zowel voor consumenten (B2C) als bedrijven (B2B) specifieke oplossingen te bieden door een accurate avatar te genereren van een consument zonder dat er een scanner aan te pas moet komen.

 

 

Gerelateerd nieuws

VS 3D-printen reactorkern

Amerika 3D-print reactorkern "(video)

Onderzoekers van het Oak Ridge National Laboratory van het Amerikaanse Department of Energy hebben een metalen reactorkern ge-3D-print. Over twee jaar willen ze de gehele reactorproductie hebben gemoderniseerd.

AI wordt concreet toepasbaar voor de industrie in publiek-private samenwerking

AI wordt concreet toepasbaar voor de industrie in publiek-private samenwerking

De Jheronimus Academy of Data Science (Jads) zal de komende vier jaar met een consortium van academische en industriële partners werken aan de ontwikkeling van een Artificial Intelligence (AI)-toolkit, bestaande uit…

Fotonische kristallen:

Fotonische kristallen: "Zelfs dun functioneel"

Fotonische kristallen zijn de nanostructuren die fotonen kunnen manipuleren door middel van een energy gap. Lang werd gedacht dat fotonische kristallen vrij dik moeten zijn om functioneel te zijn. Wetenschappers uit…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion - 3 modules in 1

Murrelektronik introduceert een PROFINET/PROFIsafe module welke drie basisfuncties in één module verenigt:

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

16 juni 2020, online

Power Electronics event

Het doel van dit event is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te presenteren op het...

16 juni 2020, Veldhoven

Business Software Event 2020

‘Boost your business with connected software & smart data’. Dat is het thema van het Business...

17 juni 2020, Vianen

Industrial Ethernet Event

Hoe kun je het maximale uit Industrial Ethernet halen?

Meer agendapunten »