EO

20.000 zeemijlen aan ontwikkelingswerk optimaliseert brandstofcelsysteem voor varend waterstoflaboratorium

18 februari 2020 om 11:08 uur

De Energy Observer startte in 2017 aan een zes jaar durende ‘energie-autonome’ wereldreis. Het elektrisch aangedreven schip maakt gebruik van diverse vormen van hernieuwbare energie en een systeem dat CO2-vrij waterstof produceert uit zeewater. Hiervoor leverde Toyota onlangs nieuwe apparatuur.


De Energy Observer demonstreert en deelt oplossingen voor een ecologische energietransitie. Die oplossingen moeten in de toekomst op grote schaal toepasbaar zijn en energienetwerken efficiënter maken. Als de eerste Franse ambassadeur van de Sustainability Development Goals (SDG) onderzoekt Energy Observer innovatieve technologie om te bewijzen dat een schonere wereld een realistisch doel is.

Waterstof overal inzetbaar

Johan van Zyl, President en CEO van Toyota Motor Europe: "We doen mee omdat dit past bij onze Environmental Challenge 2050 en we zijn trots dat we de veelzijdigheid van het Toyota Fuel Cell System verder kunnen demonstreren. Onze Europese onderzoeks- en ontwikkelingsteams hebben nauw samengewerkt met het team van de Energy Observer om de module te ontwikkelen en in te bouwen in het bestaande schip. Dit laat zien dat de Toyota Fuel Cell-technologie te gebruiken is in elke omgeving."

 

Componenten Toyota Mirai

Het brandstofcelsysteem is gebaseerd op componenten die ook in de Toyota Mirai worden gebruikt. Het systeem levert volgens de leverancier meer vermogen en is efficiënter dan een gewone scheepsmotor. De bouw en de montage van de compacte brandstofcelmodule is in zeven maanden voltooid. "Dit bewijst de flexibiliteit en de schaalbaarheid van de technologie." Eind vorig jaar is de module getest in het schip terwijl dat nog op de scheepswerf lag. Inmiddels wordt de techniek op zee getest.

 

20.000 zeemijlen aan ontwikkelingswerk

Victorien Erussard, oprichter en kapitein van de Energy Observer: "Na drie jaar en bijna 20.000 zeemijlen aan ontwikkelingswerk is het systeem, dat aan boord van de Energy Observer de energie opwekt en opslaat nu zeer betrouwbaar. We kijken uit naar de volgende fase van dit project: een betrouwbaar en betaalbaar systeem beschikbaar maken voor de scheepvaart."

 

Gerelateerd nieuws

Toyota ontwikkelt waterstof vrachtauto

Toyota ontwikkelt waterstof vrachtauto

Toyota gaat een heavy-duty Fuel Cell Truck ontwikkelen. Eerst voor de Japanse markt. De vrachtauto krijgt twee van de brandstofcelstacks die Toyota ontwikkelde voor de Toyota Mirai, in combinatie met specifieke…

Met een lab in de cloud kun je ontwikkelen vanuit huis

Met een lab in de cloud kun je ontwikkelen vanuit huis

De Californische startup Strateos werkt aan robotlaboratoria in - of liever gezegd: via - de cloud, zodat chemici en biologen vanuit huis nieuwe medicijnen kunnen ontwikkelen. Dit is niet alleen handig voor in tijden van…

Een sensor als een zeehond. Of een vis (video)

Een sensor als een zeehond. Of een vis. (video)

Onderzoeker Ajay Kottapalli maakt aan de RUG nieuwe sensoren van zachte polymeren. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

1 april 2020, online: additiveworld.com

Additive World Conference

Industrieel 3D-printconferentie

9 april 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

9 en 16 april 2020 (avond) 1 dag of 2 avonden 09.00-16.00 uur incl. lunch of 17.00-21.30 uur incl....

22 april 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

22, 23, 29, 30 april 2020

Meer agendapunten »