EO

FME: 'Impact coronavirus op de technologische industrie relatief groot'

12 februari 2020 om 12:39 uur

De blootstelling van de technologische industrie aan ontwikkelingen in de Chinese economie. De cirkels geven de impact aan op de productie; hoe groter de cirkel, hoe groter de impact op de productie van de Nederlandse industrieën.

FME verwacht dat de eventuele economische impact van het coronavirus op de technologische industrie groter zal zijn dan op de gehele economie, omdat de waardeketens van deze goederen sterk internationaal vervlochten zijn.


De Nederlandse technologische industrie wordt vooral blootgesteld aan het risico dat Chinese toeleveringen stoppen of flink vertragen. Maar de bedrijven kunnen ook te maken krijgen met een afnemende vraag naar hun producten in China, waardoor Nederlandse toeleveranciers van producten voor Chinese consumptie in de knel komen te zitten. De totale impact van eventuele gevolgen van de Chinese maatregelen om het coronavirus in te dammen, is het grootst bij de bedrijven in machine-industrie.

 

Binnengekomen meldingen bij het meldpunt coronavirus

De bedrijven die contact hebben opgenomen met het FME-meldpunt geven aan dat de productie niet, of in mindere mate, kan plaatsvinden en dat het vervoer van producten richting klant of naar de productiefaciliteit in Nederland soms onmogelijk is. Met name de productie en het transport van printplaten in China levert problemen op voor de Nederlandse technologische industrie, omdat veel van dit soort bedrijven gevestigd zijn in de provincie Habei. Door deze beperkingen wordt tijdige levering van producten verhinderd en staan de toeleveringsketens onder druk. De gemelde vertragingen lopen uiteen van 2 weken tot meerdere maanden.


De potentiële impact is het grootst in de machine-industrie, gevolgd door de hardware computer en ICT-bedrijven en de bedrijven die elektrische apparaten maken. De gevolgen kunnen per bedrijf enorm verschillen. Sommige bedrijven kunnen de schade beperken, omdat zij veel extra voorraad hebben en dus kunnen blijven leveren. Sommige bedrijven kunnen hun productie tijdelijk elders laten doen, bijvoorbeeld in een ander land.

 

Gerelateerd nieuws

Rusland onthult Laika, zijn volgende generatie nucleaire aanvalsonderzeeër

Rusland onthult Laika, zijn volgende generatie nucleaire aanvalsonderzeeër

Rusland werkt aan een nieuw type kernonderzeeërs. De Laika, vernoemd naar een Siberisch sneeuwhondenras, is Moskou’s eerste nieuwe nucleaire aanvalsonderzeeër in bijna 50 jaar.

Wetenschappers bevestigen eindelijk een 50-jarige theorie in de mechanica

Wetenschappers bevestigen eindelijk een 50-jarige theorie in de mechanica

Een experiment door EPFL-onderzoekers heeft een theorie bevestigd die al meer dan een halve eeuw in de mechanica wordt gebruikt - ondanks dat hij nooit volledig is gevalideerd. Het team wil de narrow groove theory nu op…

Boeing vindt metaal, gereedschap en poetslappen in brandstoftanks

Boeing vindt metaal, gereedschap en poetslappen in brandstoftanks

De bouwers van Boeings 737 MAX hebben stukjes metaal, gereedschap en zelfs lappen stof achtergelaten in de brandstoftanks. De vliegtuigbouwer inspecteert momenteel 400 al afgebouwde, maar nog niet opgeleverde toestellen.…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

3 maart 2020, Den Bosch

High Speed and Radio frequency PCBs

Seminar about High Speed and Radio frequency PCBs

4 maart 2020, Veldhoven

RapidPro

Op weg naar de Digitale Productie

10 maart 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

Meer agendapunten »