EO

Steef Blok van TU/e Innovation Lab wint High Tech Piek van 2020

20 januari 2020 om 12:50 uur

Steef Blok, directeur van het TU/e Innovation Lab, wint de High Tech Piek van 2020. Blok krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de high-tech en start-up scene in de Brainport regio.


Blok is directeur bij Innovation Lab, een dienst van de TU/e gericht op valorisatie. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de samenwerking tussen de TU/e en het bedrijfsleven. De prijs is overhandigd door Stijn Steenbakkers, wethouder van de gemeente Eindhoven en juryvoorzitter. “Hier in de regio zit samenwerken in ons DNA. De afgelopen jaren heeft Steef Blok laten zien dat hij tot in de kleinste vezels bezig is met de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven", aldus Steenbakkers.

'Bloed, zweet en tranen'
"We hebben afgelopen jaren hard gewerkt met z’n allen. Nu zie je bijvoorbeeld het succes van Ioniqa, alleen er zijn ook momenten geweest dat het heel moeilijk was. Maar altijd staan er mensen van TU/e Innovation Lab of van Brainport klaar om te helpen – dat geldt voor alle bedrijven die aan de universiteit verbonden zijn. Het is bloed, zweet en tranen en een risico om bedrijven uit de modder te trekken. Deze prijs zal ik koesteren met het team van Innovation Lab maar ook met het team van Brainport", zegt Blok in een reactie. 

De winnaars van de High Tech Piek Sterren zijn eveneens bekend gemaakt. De winnaars zijn Alexis Baron (Cyber Weerbaarheid Centrum Brainport), Angelique Staal (programmamanager Regiodeal), Aswin Linden (Heliox) en Hans Helsloot (Octrooi centrum Nederland). Zij werden in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan het start-up ecosysteem van de Brainport regio in 2019. 

Knallers
Ook aanstormend talent is in de spotlight gezet. Nina Hoff (Byflow), Kees Slingerland (Automotive Center of Expertise), Michel Ziekman (Rabobank) en Rik en Luuk Visser (Microlab) zijn benoemd tot knallers voor het jaar 2020.
 

Gerelateerd nieuws

Kogelvrije polymeerblokjes

Kogelvrije polymeerblokjes

Onderzoekers van de Rice University Brown School of Engineering in Houston (VS) hebben kubussen van roosterpolymeer ontwikkeld die de kracht van een kogel en andere projectielen kunnen weerstaan.

Het Cyberkompas voor inzicht in digitale weerbaarheid

Het Cyberkompas voor inzicht in digitale weerbaarheid

Organisaties moeten digitaal weerbaar zijn en weten welke dreigingen er op hen afkomen. Daarvoor heeft het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) het Cyberkompas ontwikkeld.

‘Zelfrijdende auto kansloos in de stad’

‘Zelfrijdende auto kansloos in de stad’

Zelfs met de meest geavanceerde technieken gaat het niet lukken om de zelfrijdende auto veilig door de stad te lozen. De technieken kunnen namelijk niet in split-second te voorspellen wat fietsers in het drukke…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

25 februari 2020, Neurenberg (DE)

Embedded World

Internationale vakbeurs voor embedded systemen

3 maart 2020, Den Bosch

High Speed and Radio frequency PCBs

Seminar about High Speed and Radio frequency PCBs

4 maart 2020, Veldhoven

RapidPro

Op weg naar de Digitale Productie

Meer agendapunten »