The Experience Award toont voordelen van werkende 50-plussers

The Experience Award beloont werkenden van boven de 50 die uitblinken in inzet, ervaring, deskundigheid en innovatie. De uitreiking van de award vindt plaats op 9 juni in Amsterdam.

Met de jaarlijks uitgereikte prijs willen de initiatiefnemers benadrukken dat miljoenen werkende 50-plussers elke dag hun ervaring, deskundigheid en competenties inzetten in een breed scala aan beroepen. Met de award willen de initiatiefnemers een realistisch positief beeld weergeven van de oudere werkenden en van de voordelen voor bedrijven.
‘Voordelen zijn onderbelicht’
Volgens de initiatiefnemers is dit positievere beeld nodig omdat die voordelen onderbelicht zijn. Ook wijzen zij op de negatieve beeldvorming over oudere werkenden. Die negatieve beeldvorming vormt een obstakel voor de doorgroei en loopbaanontwikkeling van oudere werkenden en de banenkans van oudere werkzoekenden. Een grote oorzaak van die beeldvorming is de heersende leeftijd-gerelateerde stereotypen die werkgevers en HR-managers op oudere werkenden en sollicitanten leggen.
Dat beeld staat haaks op onderzoek en de realiteit op de arbeidsmarkt. Momenteel is bijna een derde van de Nederlandse beroepsbevolking boven de 50. Gezien de vergrijzing hebben we deze generatie demografisch en maatschappelijk gezien hard nodig op de werkvloer. Met hun award willen de initiatiefnemers een realistisch en positief beeld neerzetten van de oudere werknemer. Ook willen zij de voorbeelden laten zien van de bijdrage die elke dag door dit substantiële deel van de beroepsbevolking wordt geleverd.
Inclusief personeelsbeleid
Met The Experience Award willen zij inclusief personeelsbeleid stimuleren en focussen op de gelijkwaardigheid van de oudere werknemers. Zo willen zij de vooroordelen die over hen bestaan vervangen door realistische voorbeelden van hun voordelen.
Locatie
Conservatorium Hotel, Harmony room
Van Baerlestraat 27
1070 LP Amsterdam
Meld u bij de receptie van het Conservatorium Hotel
Het programma
14:30 – 15:00- Ontvangst door het team van The Experience Award
15.00- 15.10 – Welkom en de positie van The Experience Award door Prekash Ramsingh
15.10 – 15:20 – Het proces van de award en de jury door Arjan van den Berg
15:20 – 15:30 – Over de samenwerkende partijen en wat zij samen te bieden hebben, door Anke Meerding
15:30 – 15:45 – De uniciteit (wijsheid) van de 50-plusser, door Tinka van Vuuren Professor in Strategic Human Resources Management: Vitality Management
15:45 – 16:15 – Hapjes en drankjes
Team
  • Prekash Ramsingh, Connect By Talent, initiatiefnemer
  • Rina Boeddha, Connect By Talent
  • Anke Meerding, Het Kantoor van nU
  • Hanneke de Koningh, MotivationLeaders
  • Arjan van den Berg, Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement
 
Ambassadeurs
  • Anton Philips: Boegbeeld MotivationLeaders
  • Beatrice van der Heijden: Professor of Strategic HRM at Radboud University, Nijmegen, the Netherlands
Meer informatie is beschikbaar op de website van The Experience Award.