EO

Toyota bouwt stad van de toekomst (video)

07 januari 2020 om 09:34 uur

Toyota gaat een prototype bouwen van de stad van de toekomst op een 175 hectare groot terrein aan de voet van de berg Fuji, de hoogste berg van Japan. Dit maakte het bedrijf bekend op techbeurs CES in Las Vegas. De ‘Woven City’ wordt een volledig verbonden ecosysteem op basis van waterstof ofwel een ‘hydrogen-based society’.


De Woven City is bedoeld als een levend laboratorium en zal als fulltime thuis dienen voor onder meer onderzoekers en wetenschappers die zich gaan bezighouden met de ontwikkeling en het testen van autonomie, robotica, persoonlijke mobiliteit, smart homes en AI in een volgens Toyota realistische leefomgeving.

 

"Het is een unieke kans om op deze manier toekomstige technologieën te ontwikkelen en te testen, waaronder een digitaal besturingssysteem voor de infrastructuur", zegt Akio Toyoda, President van Toyota Motor Corporation. "Met inwoners, gebouwen en voertuigen die allemaal met elkaar verbonden zijn en met elkaar communiceren via data en sensors, zullen we in staat zijn AI te testen in zowel fysieke als virtuele gebieden. Hierdoor kunnen we het potentieel hiervan maximaliseren."

 

Toyota gaat andere commerciële partijen en geïnteresseerde wetenschappers en onderzoekers van over de hele wereld uitnodigen om in Woven City aan eigen projecten te komen werken. "We heten iedereen welkom die de manier waarop we leven wil verbeteren, om te profiteren van dit unieke ecosysteem en ons te vergezellen in onze zoektocht naar een betere manier van leven en mobiliteit voor iedereen", aldus Akio Toyoda.

 

Wereldvermaarde architect

Voor het ontwerp van de Woven City werkt Toyota samen met de Deense architect Bjarke Ingels, oprichter van de Bjarke Ingels Group (BIG). De wereldvermaarde architect en zijn team zijn verantwoordelijk voor spraakmakende projecten waaronder het nieuwe Two World Trade Center in New York, het nieuwe hoofdkantoor van Google in Californië en verschillende wolkenkrabbers in San Francisco en Vancouver. "We zijn zeer verheugd om te beginnen met het uitvoeren van de visie van Akio Toyoda", laat Bjarke Ingels weten. "Een project van deze omvang is ons meest ambitieuze tot nu toe."

 

Drie typen straten

De straten in Woven City worden onderverdeeld in drie typen: één uitsluitend voor snellere voertuigen, één voor een mix van voertuigen met een lage snelheid, persoonlijke mobiliteit en voetgangers, en één voor alleen voetgangers, een promenade. De straten worden dusdanig aangelegd dat ze de toepassing van AI bevorderen.

 

Japans houtsnijwerk door robots

De stad moet uiteindelijk volledig duurzaam zijn, met gebouwen die hoofdzakelijk van duurzaam hout gemaakt zijn om op die manier de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van traditioneel Japans houtsnijwerk dat deels geproduceerd wordt door robots. De daken van gebouwen worden bedekt met fotovoltaïsche panelen die zonne-energie opwekken als aanvulling op de energie die opgewekt wordt door brandstofcellen. Het plan is verder om de stad als het ware te laten opgaan in zijn natuurlijke omgeving waarbij het gebruik van inheemse vegetatie een belangrijke rol speelt.

 

Huisrobots

De woningen in Woven City worden uitgerust met de nieuwste technologieën voor menselijke ondersteuning zoals huisrobots die bewoners assisteren bij het dagelijkse leven. Ook zijn de huizen voorzien van sensoren die met AI de gezondheidstoestand van bewoners checken, zorgdragen voor basisbehoeften en het dagelijkse leven een stuk gemakkelijker maken. In de stad zijn alleen volledig autonome en elektrische voertuigen te vinden, zoals de Toyota e-Palette.

 

Start bouw begin 2021

Toyota heeft voor de stad verder een groot centraal park in gedachten, evenals verschillende wijkparken. Ze zijn bedoeld om de inwoners dichter bij elkaar te brengen. De bedoeling is dat er in eerste instantie 2000 mensen in Woven City komen te wonen, onder wie Toyota medewerkers en hun gezinnen, gepensioneerden, wetenschappers en partners van Toyota Motor Corporation. De start van de bouw staat gepland voor begin 2021.

 

Gerelateerd nieuws

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

Transistoren op basis van germanium kunnen berekeningen uitvoeren voor de toekomstige kwantumcomputer. Met deze ontdekking van het team van Menno Veldhorst (QuTech) staat de transistor, die sinds zijn uitvinding in de…

Het kruipen van zout beter begrepen

Het kruipen van zout beter begrepen

Als zout water verdampt kan het zout kristalliseren en over grote afstanden ‘kruipen’. Dit effect, dat grote problemen veroorzaakt in bijvoorbeeld elektronica buitenshuis, werd in detail onderzocht door een team van…

Een auto als een vleermuis: op weg naar sonarteflectie in het verkeer

Een auto als een vleermuis: op weg naar sonarreflectie in het verkeer

Sonarsensoren zijn een essentieel onderdeel van robots en zelfrijdende auto’s, maar ze hebben hun beperkingen. Zo zijn de metingen niet altijd even betrouwbaar. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

28 januari 2020, D&F kantoor Breda

SIL & PL Specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat

28 jan, 04 feb, 18 feb, 03 mrt, 10 mrt en 24 mrt 2020 Examen: 31 maart 2020

28 januari 2020, Den Bosch

Productie Proces Automatisering event

Het Productie Proces Automatisering event richt zich op de productie- en procesindustrie, machinebouwers,...

30 januari 2020, Amsterdam

The Things Conference

Join The Things Conference to speed up your LoRaWAN development process.

Meer agendapunten »