EO

Are you CES-ready?

06 januari 2020 om 14:20 uur

Een draagbare luchtverfrisser, een bril die oordopjes overbodig maakt, en gereedschap waarmee blinde kinderen computercode kunnen leren schrijven. Dat zijn zo een paar genomineerden voor de CES Innovatieprijzen. Het jaarlijkse technologiewalhalla gaat morgen weer van start in Las Vegas. Prins Constantijn is uiteraard ook weer van de partij. Met 50 Nederlandse start-ups.


Onder het motto Are you CES-ready?  verzamelen zich de komende dagen zo'n 175.000 techliefhebbers in het entertainmentcentrum van Amerika. Er worden dan ook veel gadgets getoond. Maar niet alleen. De Nederlandse start-ups zijn bijvoorbeeld veelal actief in serieuze sectoren als digitale zorg, de energietransitie, IoT, AI en technologie voor het onderwijs. Ze zijn er dan ook op geselecteerd om het Nederlandse innovatiebeleid te vertegenwoordigen dat erop is gericht om oplossingen te bieden voor mondiale uitdagingen. Staatssecretaris Mona Keijzer is op dinsdag 7 en woensdag 8 januari aanwezig. Prins Constantijn van Oranje de hele beurs lang.

 

Lees hier wat Forbes schrijft over 'The Dutchies'

En bekijk hier alle deelnemers in Techleap

 

blindHet gereedschap waarmee blinde kinderen computercode kunnen leren schrijven, is ook typisch een voorbeeld van een mooie techoplossing voor een serieus probleem. De ontwerpers van Microsoft en het American Printing House for the Blind bedachten kleine, fysieke pods die blinde kinderen in hun handen kunnen houden en met elkaar verbinden. Zo leren ze computercode schrijven op bijna dezelfde manier als ziende kinderen, die op het computerscherm gekleurde blokken met elkaar verbinden. Ze kunnen er verhalen, liedjes en grappen mee creeëren.


brilDe bril die oordopjes overbodig maakt, maakt gebruik van het vermogen van onze botten om geluid door te geven. De luidsprekertjes in de poten van de bril trillen tegen de schedel, waardoor het geluid direct het binnenoor bereikt, zonder via de oorschelp te hoeven.

 

 

luchtAls de draagbare luchtverfrisser doet wat hij belooft, zal hij een letterlijke opluchting betekenen voor de vele Aziaten die in van frisse lucht verstoken steden wonen. Volgens ible Technology spuit de Airvida elke 0,6 seconde 2 miljoen negatief geladen ionen per cm3 rond het gezicht van de gebruiker. Deze ionen hechten zich aan vuildeeltjes, die daardoor zwaarder worden en op de grond vallen. De frisse ademer wandelt zo in een regen van roet en pollen, maar ademt zelf 2,5 PM minder allergenen in. 

 

Bekijk hier alle genomineerden voor de Innovation Awards 

 

Meer CES op Engineersonline:

(deze lijst wordt steeds bijgewerkt)

 

Gerelateerd nieuws

Hoe je de vorm van een trommel ‘hoort’

Hoe je de vorm van een trommel ‘hoort’

Hoe is het mogelijk dat je de vorm van een object kunt herkennen door ernaar te kijken, ondanks dat je het maar in een beperkt aantal golflengtes kunt zien? Wiskundige Walter van Suijlekom: “Vergelijk het met mp3: met…

Sophie Borgne is Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne is Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne is benoemd tot Engineer Powerwoman van het jaar 2020. Zij werd geëerd tijdens het WomenPower congres van de Hannover Messe Digital Days. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 5000 euro.

Miljoenen IoT-verbindingen in gevaar door kwetsbaarheden in veelgebruikte softwarebibliotheek

Miljoenen IoT-verbindingen in gevaar door kwetsbaarheden in veelgebruikte softwarebibliotheek (video)

Het JSOF-onderzoekslaboratorium heeft een reeks kwetsbaarheden ontdekt in een veel gebruikte low-level TCP / IP-softwarebibliotheek die is ontwikkeld door Treck. Fabrikanten gebruiken deze bibliotheek om hun apparaten…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

27 augustus 2020, Online

Printed Electronics | Diversity in Tech

De Organic and Printed Electronics Association (OE-A) en High Tech Campus Eindhoven brengen technologie...

8 september 2020, Eindhoven

Cyber Event

Gratis Cyber Event voor ondernemers in de hightech- en maakindustrie door Cyber Weerbaarheidscentrum...

Meer agendapunten »