EO

Are you CES-ready?

06 januari 2020 om 14:20 uur

Een draagbare luchtverfrisser, een bril die oordopjes overbodig maakt, en gereedschap waarmee blinde kinderen computercode kunnen leren schrijven. Dat zijn zo een paar genomineerden voor de CES Innovatieprijzen. Het jaarlijkse technologiewalhalla gaat morgen weer van start in Las Vegas. Prins Constantijn is uiteraard ook weer van de partij. Met 50 Nederlandse start-ups.


Onder het motto Are you CES-ready?  verzamelen zich de komende dagen zo'n 175.000 techliefhebbers in het entertainmentcentrum van Amerika. Er worden dan ook veel gadgets getoond. Maar niet alleen. De Nederlandse start-ups zijn bijvoorbeeld veelal actief in serieuze sectoren als digitale zorg, de energietransitie, IoT, AI en technologie voor het onderwijs. Ze zijn er dan ook op geselecteerd om het Nederlandse innovatiebeleid te vertegenwoordigen dat erop is gericht om oplossingen te bieden voor mondiale uitdagingen. Staatssecretaris Mona Keijzer is op dinsdag 7 en woensdag 8 januari aanwezig. Prins Constantijn van Oranje de hele beurs lang.

 

Lees hier wat Forbes schrijft over 'The Dutchies'

En bekijk hier alle deelnemers in Techleap

 

blindHet gereedschap waarmee blinde kinderen computercode kunnen leren schrijven, is ook typisch een voorbeeld van een mooie techoplossing voor een serieus probleem. De ontwerpers van Microsoft en het American Printing House for the Blind bedachten kleine, fysieke pods die blinde kinderen in hun handen kunnen houden en met elkaar verbinden. Zo leren ze computercode schrijven op bijna dezelfde manier als ziende kinderen, die op het computerscherm gekleurde blokken met elkaar verbinden. Ze kunnen er verhalen, liedjes en grappen mee creeëren.


brilDe bril die oordopjes overbodig maakt, maakt gebruik van het vermogen van onze botten om geluid door te geven. De luidsprekertjes in de poten van de bril trillen tegen de schedel, waardoor het geluid direct het binnenoor bereikt, zonder via de oorschelp te hoeven.

 

 

luchtAls de draagbare luchtverfrisser doet wat hij belooft, zal hij een letterlijke opluchting betekenen voor de vele Aziaten die in van frisse lucht verstoken steden wonen. Volgens ible Technology spuit de Airvida elke 0,6 seconde 2 miljoen negatief geladen ionen per cm3 rond het gezicht van de gebruiker. Deze ionen hechten zich aan vuildeeltjes, die daardoor zwaarder worden en op de grond vallen. De frisse ademer wandelt zo in een regen van roet en pollen, maar ademt zelf 2,5 PM minder allergenen in. 

 

Bekijk hier alle genomineerden voor de Innovation Awards 

 

Meer CES op Engineersonline:

(deze lijst wordt steeds bijgewerkt)

 

Gerelateerd nieuws

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

Transistoren op basis van germanium kunnen berekeningen uitvoeren voor de toekomstige kwantumcomputer. Met deze ontdekking van het team van Menno Veldhorst (QuTech) staat de transistor, die sinds zijn uitvinding in de…

Handreiking om veiligheidsrisico’s door taal te voorkomen

'Handreiking' om veiligheidsrisico’s door taal te voorkomen

Miscommunicatie door taal wordt steeds meer erkend als een belangrijk veiligheidsrisico. Cijfers van de Inspectie SZW geven aan dat het verkeerd omgaan met procedures en instructies een oorzaak kan zijn van zware…

Hyundai kruist auto met helikopter en introduceert rijdend ziekenhuis (video)

Hyundai kruist auto met helikopter en introduceert rijdend ziekenhuis (video)

Hyundai grijpt de Consumer Electronics Show (CES) aan om zijn toekomstvisie op stedelijke mobiliteit te tonen. Het bedrijf demonstreert zijn concept voor personenvervoer door de lucht met het Personal Air Vehicle (PAV),…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

28 januari 2020, Den Bosch

Productie Proces Automatisering event

Het Productie Proces Automatisering event richt zich op de productie- en procesindustrie, machinebouwers,...

28 januari 2020, D&F kantoor Breda

SIL & PL Specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat

28 jan, 04 feb, 18 feb, 03 mrt, 10 mrt en 24 mrt 2020 Examen: 31 maart 2020

30 januari 2020, Amsterdam

The Things Conference

Join The Things Conference to speed up your LoRaWAN development process.

Meer agendapunten »