EO

Ocean Cleanup rondt eerste missie af, maakt eerste afvalproduct en werkt aan Systeem 002 (video)

18 december 2019 om 13:22 uur

The Ocean Cleanup heeft Mission One beëindigd, de eerste plasticvangst gepresenteerd en zijn vervolgstappen bekendgemaakt. Het afval zal worden omzet in duurzame producten die zullen worden verkocht om de voortzetting van de schoonmaakoperaties te helpen financieren.


The Ocean Cleanup werkte samen met DNV GL om de herkomst van plastic producten te controleren. "Om transparantie op de markt te brengen, hebben we de toonaangevende certificeringsinstantie DNV GL gevraagd om een standaard op te stellen. DNV GL heeft elke stap van oceaanplastic gevolgd en zal dit blijven doen, om te kunnen bevestigen of het plastic in onze producten werkelijk honderd procent uit de oceaan afkomstig is", zegt Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup.


Het doel van de eerste missie was om aan te tonen dat het systeem werkt. Na enkele ups en downs is dat gelukt: in oktober maakte Slat bekend dat het systeem plastic vangt en tijdelijk vasthoudt, van zogenoemde ‘spooknetten' tot microplastics van een millimeter groot.

 

Eerste product

Als alles nu verder gaat als gepland, wordt het eerste ge-upcyclede product in september 2020 gelanceerd. De details hierover worden dan pas bekend gemaakt.

 

Systeem 002

The Ocean Cleanup is inmiddels ook begonnen met de voorbereidingen voor Systeem 002. Het engineeringteam wil nu de resterende essentiële ontwerpuitdagingen aanpakken - duurzaamheid op lange termijn en duurzame kunststofretentie - en zal de bijgewerkte functies testen, zodra deze zijn voltooid. Systeem 002 zal een belangrijke opstap zijn naar een volledige schoonmaak van de Great Pacific Garbage Patch.


"Het verwelkomen van de eerste vangst van plastic aan land is het moment waar we al jaren naar uitkijken. Ik denk dat we dit afval kunnen gebruiken om een probleem om te zetten in een oplossing door dit unieke materiaal om te zetten in een prachtig product. Omdat de meeste mensen nooit naar de Great Pacific Garbage Patch zullen gaan, willen we met deze producten iedereen de kans geven om deel te nemen aan de schoonmaak", aldus Slat.

 

Gerelateerd nieuws

Een nanoapparaat dat door muren heen kan kijken

Nanoapparaat kan door muren heen kijken (video)

Onderzoekers van EPFL hebben een apparaat op nanoschaal ontwikkeld dat meer dan 10 keer sneller werkt dan de snelste transistors van vandaag en dat het genereren van krachtige terahertz-golven mogelijk maakt. Deze notoir…

Met een lab in de cloud kun je ontwikkelen vanuit huis

Met een lab in de cloud kun je ontwikkelen vanuit huis

De Californische startup Strateos werkt aan robotlaboratoria in - of liever gezegd: via - de cloud, zodat chemici en biologen vanuit huis nieuwe medicijnen kunnen ontwikkelen. Dit is niet alleen handig voor in tijden van…

Een sensor als een zeehond. Of een vis (video)

Een sensor als een zeehond. Of een vis. (video)

Onderzoeker Ajay Kottapalli maakt aan de RUG nieuwe sensoren van zachte polymeren. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

1 april 2020, online: additiveworld.com

Additive World Conference

Industrieel 3D-printconferentie

9 april 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

9 en 16 april 2020 (avond) 1 dag of 2 avonden 09.00-16.00 uur incl. lunch of 17.00-21.30 uur incl....

22 april 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

22, 23, 29, 30 april 2020

Meer agendapunten »