EO

Ocean Cleanup rondt eerste missie af, maakt eerste afvalproduct en werkt aan Systeem 002 (video)

18 december 2019 om 13:22 uur

The Ocean Cleanup heeft Mission One beëindigd, de eerste plasticvangst gepresenteerd en zijn vervolgstappen bekendgemaakt. Het afval zal worden omzet in duurzame producten die zullen worden verkocht om de voortzetting van de schoonmaakoperaties te helpen financieren.


The Ocean Cleanup werkte samen met DNV GL om de herkomst van plastic producten te controleren. "Om transparantie op de markt te brengen, hebben we de toonaangevende certificeringsinstantie DNV GL gevraagd om een standaard op te stellen. DNV GL heeft elke stap van oceaanplastic gevolgd en zal dit blijven doen, om te kunnen bevestigen of het plastic in onze producten werkelijk honderd procent uit de oceaan afkomstig is", zegt Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup.


Het doel van de eerste missie was om aan te tonen dat het systeem werkt. Na enkele ups en downs is dat gelukt: in oktober maakte Slat bekend dat het systeem plastic vangt en tijdelijk vasthoudt, van zogenoemde ‘spooknetten' tot microplastics van een millimeter groot.

 

Eerste product

Als alles nu verder gaat als gepland, wordt het eerste ge-upcyclede product in september 2020 gelanceerd. De details hierover worden dan pas bekend gemaakt.

 

Systeem 002

The Ocean Cleanup is inmiddels ook begonnen met de voorbereidingen voor Systeem 002. Het engineeringteam wil nu de resterende essentiële ontwerpuitdagingen aanpakken - duurzaamheid op lange termijn en duurzame kunststofretentie - en zal de bijgewerkte functies testen, zodra deze zijn voltooid. Systeem 002 zal een belangrijke opstap zijn naar een volledige schoonmaak van de Great Pacific Garbage Patch.


"Het verwelkomen van de eerste vangst van plastic aan land is het moment waar we al jaren naar uitkijken. Ik denk dat we dit afval kunnen gebruiken om een probleem om te zetten in een oplossing door dit unieke materiaal om te zetten in een prachtig product. Omdat de meeste mensen nooit naar de Great Pacific Garbage Patch zullen gaan, willen we met deze producten iedereen de kans geven om deel te nemen aan de schoonmaak", aldus Slat.

 

Gerelateerd nieuws

‘Eenvoudig aanpassen aandrijfsystemen leidt tot 30% - 60% energiebesparing’

‘Eenvoudig aanpassen aandrijfsystemen leidt tot 30% - 60% energiebesparing’

Door eenvoudige aanpassingen aan elektrisch aangedreven machines kunnen deze 30% tot 60% efficiënter worden. Bedrijven besparen zo al tussen de 3% en 10% op hun elektriciteitsverbruik. Dat blijkt uit een pilot van…

Hyperloop Center komt in Groningen

Hyperloop Center komt in Groningen

Het Europese Hyperloop Center (EHC) zal worden gebouwd in de provincie Groningen. De keuze is gemaakt op basis van planologische en bouwtechnische criteria, het regionale ecosysteem van partnerships en een…

Kabinet besluit tot bouw van Combat Support Ship Zr.Ms. Den Helder

Kabinet besluit tot bouw van Combat Support Ship Zr.Ms. Den Helder

Het kabinet heeft de Tweede Kamer voorgesteld om te starten met de bouw van het ‘Combat Support Ship’ Zr.Ms. Den Helder. Met dit nieuwe schip wordt de bevoorradingscapaciteit van de Koninklijke Marine weer uitgebreid…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

28 januari 2020, D&F kantoor Breda

SIL & PL Specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat

28 jan, 04 feb, 18 feb, 03 mrt, 10 mrt en 24 mrt 2020 Examen: 31 maart 2020

28 januari 2020, Den Bosch

Productie Proces Automatisering event

Het Productie Proces Automatisering event richt zich op de productie- en procesindustrie, machinebouwers,...

30 januari 2020, Amsterdam

The Things Conference

Join The Things Conference to speed up your LoRaWAN development process.

Meer agendapunten »