EO

Europees Hyperloop testcentrum komt in Groningen of Zeeland

06 december 2019 om 09:21 uur

Het European Hyperloop Center (EHC) komt in Groningen of Zeeland. Het testcentrum is een initiatief Hardt Hyperloop, maar wordt opengesteld voor ontwikkelaars van over de hele wereld. Het zal bestaan uit een high-speed testbaan van 3 kilometer en een onderzoekslaboratorium en moet uitwijzen in hoeverre de hyperloop een realistisch alternatief is voor korte afstandsvluchten. Het wordt in 2022 geopend.


CEO Tim Houter van Hardt Hyperloop, over de geselecteerde locaties: "Groningen en Zeeland hebben allebei een goed voorstel. Beide hebben een mooie locatie beschikbaar waar wij goede mogelijkheden zien om dit centrum te realiseren." Binnen een maand wordt de knoop doorgehakt. Tot die tijd hebben de twee provincies de mogelijkheid om hun voorstel te concretiseren.

 

Jo-Annes de Bat, gedeputeerde voor provincie Zeeland: "De hyperloop past goed bij Zeeland en onze ambities als het gaat om duurzaamheid en innovatie. Zeeland is aangewezen door de Rijksoverheid als proeftuin voor slimme mobiliteit; we testen hier verschillende nieuwe innovatieve  vervoersmogelijkheden."

 

Namens Groningen reageert gedeputeerde Mirjam Wulfse: "Groningen loopt voorop in innovatieve oplossingen bij de grote transities zoals energie, landbouw en in het vervoer. De universiteit, de hogeschool, bedrijven en overheden werken daarbij nauw samen. Een testbaan voor de hyperloop past perfect in deze ambitie."

 

Innovatiecluster

Volgens een analyse van adviesbureau Berenschot zal de testfaciliteit de regio een impuls geven door onder meer de werkgelegenheid en inkomsten te vergroten. ‘Als Europees kenniscentrum voor duurzame mobiliteit creëert het EHC een aantrekkelijk estigingsklimaat voor innovatieve bedrijven.' Berenschot stelt dat hierdoor een nnovatiecluster kan ontstaan. De (inter)nationale belangstelling voor het EHC draagt verder ij aan het duurzame en vooruitstrevende imago van de regio.

 

Gerelateerd nieuws

‘Eenvoudig aanpassen aandrijfsystemen leidt tot 30% - 60% energiebesparing’

‘Eenvoudig aanpassen aandrijfsystemen leidt tot 30% - 60% energiebesparing’

Door eenvoudige aanpassingen aan elektrisch aangedreven machines kunnen deze 30% tot 60% efficiënter worden. Bedrijven besparen zo al tussen de 3% en 10% op hun elektriciteitsverbruik. Dat blijkt uit een pilot van…

Hyperloop Center komt in Groningen

Hyperloop Center komt in Groningen

Het Europese Hyperloop Center (EHC) zal worden gebouwd in de provincie Groningen. De keuze is gemaakt op basis van planologische en bouwtechnische criteria, het regionale ecosysteem van partnerships en een…

Kijken in een 3D-nanostructuur zonder sporen achter te laten

Elektronicachips nu non-destructief te 'ontleden'

Wetenschappers van de UT en de European Synchrotron Radiation Facility (ESRF) hebben een niet-destructieve methode ontdekt om diep in 3D nanostructuren te kijken. Deze ‘traceless X-ray tomography’ (TXT) biedt…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

28 januari 2020, D&F kantoor Breda

SIL & PL Specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat

28 jan, 04 feb, 18 feb, 03 mrt, 10 mrt en 24 mrt 2020 Examen: 31 maart 2020

28 januari 2020, Den Bosch

Productie Proces Automatisering event

Het Productie Proces Automatisering event richt zich op de productie- en procesindustrie, machinebouwers,...

30 januari 2020, Amsterdam

The Things Conference

Join The Things Conference to speed up your LoRaWAN development process.

Meer agendapunten »