EO

Nieuwe Safety Field Box van Schmersal

02 december 2019 om 13:26 uur

SafetyFieldBox

Eenvoudige installatie-oplossing voor complexe machines: veiligheidsveldbus met PROFINET/PROFIsafe-veldbusinterface Deze veiligheidsveld-bus voor PROFINET/PROFIsafe-systemen, die in 2019 op de markt zal worden gebracht, is geschikt voor de eenvoudige plug-and-play installatie van maximaal acht veiligheidsvoorzieningen.

Dankzij de universele interface met een 8-polige M12-connector kan hij worden gebruikt voor het aansluiten van een groot aantal veiligheidsinrichtingen: elektronische en elektromechanische veiligheidsvergrendelingen, schakelaars, sensoren, lichtschermen en bedieningspanelen. Ook veiligheidsinrichtingen van andere fabrikanten kunnen eenvoudig worden aangesloten, bijvoorbeeld via een adapter.

De veiligheidssignalen van de aangesloten veiligheidsvoorzieningen worden via de veilige PROFINET/PROFIsafe-veldbusinterface naar een veiligheidsbesturing doorgestuurd voor verwerking. PROFIsafe is de functioneel veilige uitbreiding op de standaardcommunicatie via PROFINET. De PROFIsafe-gebaseerde communicatie is beveiligd tegen wijzigingen, overdrachtsfouten, wijzigingen in de telegramvolgorde en dergelijke. Parallelle overdracht van veiligheidssignalen maakt een vrije verbinding van de veiligheidsvoorzieningen in de veiligheidsbesturing mogelijk. De aansluitingen van de veldeenheden kunnen ook worden geconfigureerd om verschillende componenten met elkaar te verbinden, zodat een maximale flexibiliteit in het conceptuele ontwerp van de veiligheidsoplossingen mogelijk is. Bovendien zijn alle aansluitingen van de componenten ook voorzien van een zelfresetend zekeringselement voor de beveiliging van de leidingen. Nadat een overstroom in een verbinding is geëlimineerd, wordt het zekeringselement na een korte afkoelingsperiode gereset.

 

Voordelen van de veiligheidsveldbus
"De veiligheidsveldbox is een eenvoudige, goedkope installatieoplossing die zeer flexibele, individueel configureerbare veiligheidsoplossingen voor complexe machines en systemen biedt", aldus Udo Weber, Product Manager Veiligheidstechniek bij Schmersal. "Bovendien zorgt de extra overdracht van alle diagnosesignalen van aangesloten apparaten voor een optimale procestransparantie".
De voordelen van de veiligheidsveldbox in het kort: Als eenvoudige plug-and-play oplossing zorgt hij voor een snelle montage en een kostenefficiënte, storingsvrije installatie met weinig bekabeling.

 

Lees meer   

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Schmersal Nederland BV
Adres
Lorentzstraat 31
Postcode, Plaats
3846 AV, Harderwijk
Telefoon
0341-432525
Fax
0341-425257
Website
http://www.schmersal.nl
E-mail
info-nl@schmersal.com
Meer informatie
Bedrijfsprofiel
 

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion - 3 modules in 1

Murrelektronik introduceert een PROFINET/PROFIsafe module welke drie basisfuncties in één module verenigt:

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

16 juni 2020, online

Power Electronics event

Het doel van dit event is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te presenteren op het...

23 juni 2020, online

Industrial Ethernet Event

Hoe kun je het maximale uit Industrial Ethernet halen?

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

Meer agendapunten »