EO

Open Technologieprogramma wijzigt per 1 januari 2020

28 november 2019 om 11:34 uur

Het oudste financieringsinstrument van NWO-domein TTW, het Open Technologieprogramma (OTP), ondergaat met ingang van 2020 een aantal veranderingen. Deze wijzigingen zijn onderdeel van de harmonisering van financieringsinstrumenten binnen NWO. Voorstellen die tot en met 31 december 2019 binnen dit programma zijn ingediend, vallen onder de huidige regeling. Daarna zijn de nieuwe voorwaarden van toepassing.


Het karakter en het doel van het Open Technologieprogramma blijven gelijk, de voorwaarden veranderen. De wijzigingen vloeien voort uit de harmonisering van de NWO-financieringsinstrumenten om zo de eenduidigheid te vergroten. Met ingang van 1 januari 2020 wordt gewerkt met een nieuwe calltekst en nieuwe aanvraagformulieren. TTW hanteert dan dezelfde tarieven als andere domeinen binnen NWO. Deze maatregel betekent dat TTW net als de andere domeinen de eindeprojectvergoeding zal hanteren. Dit houdt het volgende in:

  • onderzoekers ontvangen per jaar van aanstelling 1 maand extra vergoeding ten opzichte van huidige TTW-tarieven;
  • deze is vrij te besteden, bijvoorbeeld aan WW of verlenging;
  • financiering van projectverlenging door TTW en declareren van WW-lasten is niet langer mogelijk.

 

Budgetposten

De omschrijving van en eisen aan budgetposten worden verder aangepast aan de NWO-standaarden. Ook kan meer budget worden aangevraagd. De maximale TTW-bijdrage wordt 850 duizend euro. De grens waarbij cofinanciering verplicht is, schuift op naar 600 duizend euro. Een totaaloverzicht van de wijzigingen is begin december beschikbaar op deze pagina en de programmapagina van het OTP.

 

Calltekst

De calltekst zal ieder jaar op 1 januari geüpdatet worden, waarbij jaarlijks de personeelstarieven worden aangepast. De call blijft in principe het hele jaar door open voor indieningen. De precieze invulling hiervan is te lezen in de brochure.

 

Voor aanvragers

Naast de veranderde voorwaarden en nieuwe formulieren gelden vanaf 1 januari 2020 hogere personeelstarieven en kan een hoger projectbudget worden aangevraagd. Daarnaast wordt gewerkt met budgetmodules waarbij bijvoorbeeld een maximumbedrag per aanstelling beschikbaar is voor materiële kosten. In de beoordelingsprocedure is een kwaliteitseis opgenomen waarbij een kwalificatie zeer goed (een score 3.5 of lager) noodzakelijk is om voor financiering in aanmerking te komen.

 

Voor co-financiers en gebruikers

Als de totale projectkosten hoger zijn dan een bepaald bedrag, is een bijdrage in de projectkosten (cofinanciering) door (een) gebruiker(s) verplicht. Dit bedrag is verhoogd van 500.000 euro naar 600.000 euro. De verplichte cofinanciering is 25 procent van het meerdere boven de 600.000 euro. Aangezien de maximum TTW-bijdrage ook is verhoogd, blijft de maximale bijdrage vanuit co-financier(s) gelijk.

 

Meer informatie en vragen

Vragen beantwoordt de programmacoördinator van het Open Technologieprogramma, Shirley Baert. Zij is bereikbaar via s.baert@nwo.nl, of op 030 600 13 26.

 

Gerelateerd nieuws

Nieuw wiskundig raamwerk verklaart de verschijning van grote energiestoringen

De verschijning van grote energiestoringen verklaard

Nieuw onderzoek toont aan dat de statistische verdeling van de grootte van energiestoringen gelinkt kan worden aan de grootte van steden. Uit de analyse blijkt dat het investeren in netwerk upgrades dit soort storingen…

AI wordt concreet toepasbaar voor de industrie in publiek-private samenwerking

AI wordt concreet toepasbaar voor de industrie in publiek-private samenwerking

De Jheronimus Academy of Data Science (Jads) zal de komende vier jaar met een consortium van academische en industriële partners werken aan de ontwikkeling van een Artificial Intelligence (AI)-toolkit, bestaande uit…

Warehouse living lab Sharehouse van start

Warehouse living lab Sharehouse van start

Recentelijk hebben 24 partners uit de wetenschap, het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid zich gecommitteerd aan het living lab Sharehouse voor innovaties ten behoeve van automatisering, robotisering en data-driven…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

27 augustus 2020, Online

Printed Electronics | Diversity in Tech

De Organic and Printed Electronics Association (OE-A) en High Tech Campus Eindhoven brengen technologie...

8 september 2020, Eindhoven

Cyber Event

Gratis Cyber Event voor ondernemers in de hightech- en maakindustrie door Cyber Weerbaarheidscentrum...

Meer agendapunten »