EO

Industry4Europe: 'EU heeft ambitieuze industriële strategie nodig'

29 november 2019 om 10:15 uur

Industry4Europe: 'EU heeft ambitieuze industriële strategie nodig'

Industry4Europe is een coalitie van organisaties die zich inzetten voor een ambitieuze industriële strategie van de EU. De organisatie, die bestaat uit 149 sectorverenigingen uit de industriële basis van de Europese Unie, heeft een nieuwe langetermijnstrategie ontwikkeld. Door middel van sectoroverschrijdende aanbevelingen wil de coalitie bijdragen aan de toekomstige industriële strategie van de Europese Unie die is aangekondigd door voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie.


Het document 'Een langetermijnstrategie voor de industriële toekomst van Europa: van woorden naar daden' is hier te vinden.


In het document worden concrete voorstellen voor het industriebeleid gepresenteerd op 7 prioritaire gebieden: een bedrijfsvriendelijk beleidsklimaat, duurzaamheid als kern van het bedrijfsleven, verbeterde vaardigheden en opleiding, meer onderzoek en innovatie, investeringen en een betere toegang tot financiering, versterking van de Europese interne markt en een betere toegang tot handel en internationale markten.


De organisaties achter Industry4Europe willen dat Europa een centrum blijft voor een toonaangevende, slimme, innovatieve en duurzame industrie, die kwalitatief hoogwaardige banen biedt en ten goede komt aan alle Europeanen en toekomstige generaties.


"Met zijn geschoolde arbeidskrachten en zijn wereldwijde reputatie op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid is onze industrie van vitaal belang voor Europa en zijn welvaart", aldus coördinator Philippe Citroën. "De Europese Unie heeft nu een ambitieuze industriële strategie nodig om te kunnen concurreren met andere regio's in de wereld die de industrie al bovenaan hun politieke agenda hebben geplaatst. Het is van essentieel belang voor een horizontaal, samenhangend en gericht industriebeleid dat de ruggengraat van de Europese economie ondersteunt en dat de burgers en het mondiale milieu beschermt."


Von der Leyen heeft in haar politieke richtsnoeren voor het komende mandaat duidelijk gezegd dat zij een "plan voor een toekomstgerichte economie, onze nieuwe industriële strategie" zal voorstellen. Industry4Europe geeft aan ernaar uit te kijken om met alle beleidsmakers samen te werken om een dergelijke strategie te bespreken en uit te voeren.

 

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II – Nu met verbeterde spiegelzuilen

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

16 juni 2020, online

Power Electronics event

Het doel van dit event is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te presenteren op het...

16 juni 2020, Veldhoven

Business Software Event 2020

‘Boost your business with connected software & smart data’. Dat is het thema van het Business...

17 juni 2020, Vianen

Industrial Ethernet Event

Hoe kun je het maximale uit Industrial Ethernet halen?

Meer agendapunten »