Tesla Cybertruck is bestand tegen mokerslagen, maar je kan het raam wel kapot schieten (video)

Elon Musk heeft weer eens een verrassend voertuig geproduceerd. Dit keer gaat het om een zeer futuristisch ogende elektrische pick-up-truck, niet ongeschikt voor wie binnenkort naar Mars wil, of, in Musks woorden, een voertuig dat de Baha Rally zou kunnen doorstaan.

Hij is gemaakt van dezelfde legering koudgewalst rvs als de Starship raket. Sterk spul, zoals tijdens de perspresentatie werd gedemonstreerd door er met een sloophamer tegen te slaan. De carrosserie bleef intact. Vervolgens wilde Musk laten zien dat je ook ongestraft op je truck kan schieten, maar daarbij sneuvelden helaas de ramen. Musk: "Dat kwam door de klap met de sloophamer. Die had de basis waarop de ruit steunt gebroken." Helaas. Het devies voor de 200.000 mensen die de truck al hebben besteld is nu dus: eerst schieten, dan pas slaan.

De elektromotor heeft een maximumbereik van ruim 800 kilometer, bij een payload van maar liefst 6000 kilo. Opvallend is ook dat hij helemaal niet zo duur is: Musk wil de truck aanbieden voor prijzen vanaf 39.900 dollar. Daar zit dan nog niet de bijpassende quad bij, die Tesla er als een soort ‘afterthought’ bij heeft gemaakt…