EO

7e vector-award: op zoek naar innovatieve kabelrups toepassingen

25 november 2019 om 12:54 uur

Terwijl vele sterren en sterretjes nauwelijks kunnen wachten op de spotlights van een uitreikingsceremonie, staan ontwerpers doorgaans niet te popelen om in het voetlicht te treden. Maar de jury bestaande uit deskundigen bij de Vector Award is er zeker van dat het juist zij en hun uitvindingen zijn die aandacht verdienen - zij geven tenslotte vorm aan het dagelijkse leven in de industrie en ver daarbuiten. Daarom worden ontwerpers opgeroepen om mee te dingen naar de 7e Vector Award met hun gewaagde en buitengewone kabelrups toepassingen.


Kabelrupsen zijn al geruime tijd de standaard in energietoevoersystemen in vele industrieën en markten. In duizenden machines en installaties wereldwijd zorgen ze ervoor dat kabels en slangen veilig worden geleid. Ze gaan vaak zeer bijzondere uitdagingen aan. Kabelrupsen bewegen met hoge snelheden, voeren de wildste torsiebewegingen uit of vinden hun plek in de allerkleinste installatieruimtes. En het zijn precies deze toepassingen waar de jury van de 7e Vector Award naar op zoek is.

 

Tot 28 februari 2020, kunnen ontwikkelaars zich online inschrijven en teksten, foto's en video's van hun kabelrupstoepassingen insturen.

 

"De laatste Vector Award 2 jaar geleden had 187 deelnemende teams uit 30 landen", zegt Michael Blaß, hoofd van de divisie kabelrups-systemen bij igus. "Ook dit keer verwachten we weer een groot internationaal deelnemersveld."

 

Na de inzendingsfase wordt het spannend: een jury, bestaande uit deskundigen uit professionele verenigingen, branche-magazines, industrie en wetenschap zullen zich over de inzendingen buigen. Het meest gewaagde en innovatieve ontwerp krijgt de gouden Vector Award. De eerste prijs bedraagt 5000 euro en de onderscheiding wordt gepresenteerd op de Hannover Messe in 2020.

 

Wie zal de volgende winnaar zijn?

Met de introductie van de Vector Award in 2008, brengt het evenement om het jaar de buitengewone verdiensten van ontwerpers uit de hele wereld onder de aandacht. De winnaars zijn onder andere een robot die vliegtuigrompen klinknagelt van de Spaanse machinefabrikant Loxin (gouden Vector 2018), een machine die boorelementen positioneert op boorplatforms, gemaakt door de Noorse ontwerpers van Robotic Drilling Systems (gouden Vector 2016) en een transportsysteem dat zich verplaatst via 8 gespannen kabels op stacker racks, van de Universiteit van Duisburg-Essen (gouden Vector 2014). Hoewel de toepassingen zeer verschillend zijn, hebben ze 1 ding gemeen: ze laten de variëteit zien van de verschillende kabelrups toepassingen en inspireren andere ontwerpers.

 

Gerelateerd nieuws

Magnetische wormen voor communicatiesystemen op nanoschaal

Magnetische wormen voor communicatiesystemen op nanoschaal

Elektromagnetische golven gekoppeld aan kunstmatige ferromagnetische quasikristallen maken een efficiëntere overdracht en verwerking van informatie op nanoschaal mogelijk. Dat blijkt uit onderzoek aan de EPFL, dat ook…

3D-print je eigen Mars Perseverance rover (video)

3D-print je eigen Mars Perseverance rover (video)

NASA lanceerde op 30 juli de Mars 2020 Perseverance rover, die naar verwachting februari 2021 zal landen op Mars. De rover brengt materialen en technologie naar de planeet om bezoek van mensen in de toekomst mogelijk te…

Ruimtevliegtuig Dawn Mk-II Aurora stopt alleen om te tanken

Ruimtevliegtuig Dawn Mk-II Aurora stopt alleen om te tanken

Het Nederlands/Nieuw-Zeelandse ruimtevaartbedrijf Dawn Aerospace onthulde deze week ruimtevliegtuig Mk-II Aurora waarmee het bedrijf satellieten wil lanceren. De Mk-II Aurora is Dawn Aerospace’s tweede raketaangedreven…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

27 augustus 2020, Online

Printed Electronics | Diversity in Tech

De Organic and Printed Electronics Association (OE-A) en High Tech Campus Eindhoven brengen technologie...

8 september 2020, Eindhoven

Cyber Event

Gratis Cyber Event voor ondernemers in de hightech- en maakindustrie door Cyber Weerbaarheidscentrum...

Meer agendapunten »