EO

Tata Steel Europe schrapt 3000 banen, de helft mogelijk in Nederland

19 november 2019 om 11:45 uur

Het is al langer bekend dat Tata Steel moet gaan bezuinigen. Ongeveer een maand geleden lekte een interne memo uit, waaruit bleek dat er 170 miljoen euro moest worden bespaard op de personeelskosten. Nu heeft Tata Steel Europe zelf bekend gemaakt dat er drieduizend banen gaan verdwijnen.


Tata Steel Europe heeft maandag zijn transformatieprogramma voor Europa naar buiten gebracht. Het programma moet het bedrijf op de rit houden met de huidige slechte marktomstandigheden. Daarnaast moet het de basis leggen voor de investeringen die nodig zijn om de innovatie te versnellen en het bedrijf op weg te helpen naar een koolstofneutrale staalproductie, aldus Tata Steel.

 

Het transformatieprogramma richt zich op 4 punten:

  • Verhoging van de staalveroop met een hogere waarde door een betere productmix en klantgerichtheid.
  • Efficiëntie door optimalisatie van de productieprocessen, ondersteund door de toepasssing van big data en geavanceerde analyses.
  • Vermindering van de inkoopkosten door slimmere inkoop en versterking van de samenwerking met bedrijven binnen de Tata Steel-groep.
  • Verlaging van de personeelskosten, waarbij rond de 3000 banen verdwijnen.

 

Tata Steel geeft aan dat twee derde van de banen zal gaan om kantoorfuncties. Er wordt nog niet aangegeven hoeveel banen er per locatie zullen verdwijnen, dat zou het bedrijf eerst met de eigen ondernemingsraad willen bespreken. Diverse media berichtten echter dat het zou gaan om zo'n 1500 banen in Nederland.

 

Reactie FNV

Vakbond FNV reageert teleurgesteld op de onduidelijkheid in de bezuinigingsplannen van Tata Steel. FNV-bestuurder Aad in 't Veld: "Wij hadden verwacht dat na vandaag duidelijk zou zijn hoe Tata de bezuinigen wil doorvoeren. Maar eigenlijk hebben we alleen gehoord dat het plan 1 april klaar moet zijn. Tot die tijd zitten de medewerkers dus nog in onzekerheid."

 

De vakbond wil dat Tata haast maakt met het maken van de plannen. Eind van deze maand wordt de hele Europese ondernemingsraad geïnformeerd. In 't Veld: "Wij gaan niet afwachten. De werknemers willen weten waar ze aan toe zijn. Wij accepteren geen gedwongen ontslagen. We zullen knokken voor het behoud van banen."

 

Gerelateerd nieuws

Nieuwe scanmethode keert objecten razendsnel binnenstebuiten

Nieuwe scanmethode keert objecten razendsnel binnenstebuiten

Live meekijken met een CT-scan in plaats van achteraf de beelden pas te analyseren. Als het aan de Leidse wiskundige Jan-Willem Buurlage ligt, is dat binnenkort realiteit. Hij ontwikkelt methodes om de algoritmes achter…

Deep drone acrobatiek

Deep drone acrobatiek (video)

Een aan de Universiteit van Zürich ontwikkeld navigatiealgoritme stelt drones in staat uitdagende acrobatische manoeuvres te leren. Autonome quadcopters kunnen met simulaties worden getraind om hun snelheid,…

Primeur: grondradar brengt ondergrondse Romeinse stad volledig in kaart

Primeur: grondradar brengt ondergrondse Romeinse stad in kaart

Archeologen uit Gent en Cambridge zijn er voor het eerst in geslaagd om met behulp van een geavanceerde grondradar (GPR) een complete kaart te maken van een ondergrondse stad. De techniek zorgt voor een doorbraak in het…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

14 juli 2020, online

Hannover Messe Digital Days

Een digitaal overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en...

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

Meer agendapunten »