EO

Wim van der Hoek Award voor UT-alumnus Sven klein Avink

13 november 2019 om 10:48 uur

Sven klein Avink heeft de Wim van der Hoek Award gekregen. Klein Avink is aan de Universiteit Twente afgestudeerd op het opnemen van visco-elastische elementen in elastische scharnierconstructies om de effecten van overbepaaldheid op te vangen. “Een belangwekkende toevoeging aan Des Duivels Prentenboek van Wim van der Hoek”, aldus de jury.


De prijs, die ook wel Constructeursprijs wordt genoemd, werd op de Precisiebeurs uitgereikt door de DSPE. De jury onder voorzitterschap van DSPE-bestuurslid Jos Gunsing (MaromeTech): "Dit werk voegt een extra paragraaf, en uitdrukkelijk een materiaaleigenschap-component, toe aan Des Duivels Prentenboek (DDP), het standaardwerk van Wim van der Hoek. Sven benadert de thematiek zowel analytisch, numeriek als experimenteel; daarmee creëert hij optimaal begrip. Het werk biedt extra mogelijkheden voor constructeurs om de werkingsruimte van bladveerconstructies te verruimen. Hij geeft een prima kwantificatie van de visco-elastische effecten tot op het niveau van de impact op de eigenmodi/eigenfrequenties." Tevens ziet de jury kansen voor een vervolg: "Als suggestie zouden we graag de veralgemenisering naar andere elastische scharnierconstructies en/of de toepassing op een complete constructie gerealiseerd zien."


De Wim van der Hoek Award wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste afstudeerwerk op het gebied van het construeren in de werktuigbouwkunde aan de technische universiteiten en de hogescholen in Nederland en België. Criteria bij de beoordeling van de afstudeerverslagen zijn kwaliteit van het ontwerp, onderbouwing en innovativiteit, alsmede de geschiktheid voor gebruik in het onderwijs.


De jury ontving dit jaar 3 nominaties, ingediend door de afstudeerbegeleider/hoogleraar van debetreffende student, van Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven, TU/e en UT. "In alle gevallen was sprake van kwalitatief hoogwaardig werk waarin heel verschillende thema's systematisch worden aangepakt van ontwerp tot en met experiment", aldus de jury.

 

Gerelateerd nieuws

Powered by Corona: van smartphones naar mondkapjes in een week

Powered by Corona: van smartphones naar mondkapjes in een week

De Chinese fabrikant van smartphones BYD heeft zich na de Coronuitbraak in twee weken tijd omgevormd tot fabrikant van mondkapjes en desinfecterende handgels. Het bedrijf claimt nu de grootste producent van mondkapjes…

Tijdverdrijf: help Nasa aan een maangraafrobot

Tijdverdrijf: help Nasa aan een maangraafrobot

Voor wie thuis met de handen in het haar zit en niet weet wat hij met zijn tijd moet doen, heeft Nasa nog wel een uitdaging liggen. De organisatie wil graag in de maan graven. En dat is nog niet zo gemakkelijk.

Breadboards nu in elke vorm te 3D-printen

Breadboards nu in elke vorm te 3D-printen (video)

MIT-onderzoekers hebben een manier bedacht om breadboards rechtstreeks in fysieke producten te integreren. Het doel is om een snellere en gemakkelijkere manier te bieden om circuitfuncties en gebruikersinteracties te…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

1 april 2020, online: additiveworld.com

Additive World Conference

Industrieel 3D-printconferentie

9 april 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

9 en 16 april 2020 (avond) 1 dag of 2 avonden 09.00-16.00 uur incl. lunch of 17.00-21.30 uur incl....

22 april 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

22, 23, 29, 30 april 2020

Meer agendapunten »