EO

Hardware gebaseerde IoT-beveiliging

13 november 2019 om 10:33 uur

Met een minimum bestelaantal van tien stuks biedt Microchip’s Trust Platform de opslag van op hardware gebaseerde beveiligingssleutels voor laag-, midden- en hoog-volume toepassingen. Dit platform bestaat uit een drietraps aanbod, met vooraf geïnstalleerde, vooraf geconfigureerde of geheel door de klant te specificeren beveiligingselementen, zodat ontwerpers het platform kunnen kiezen dat het best aansluit op hun individuele ontwerp.

Bij de eerste trap (Trust&GO) zijn de identiteitsgegevens van de component voorgeprogrammeerd en vergrendeld binnenin de ATECC608A voor automatische cloud of LoRaWAN verificatie. Parallel daaraan worden de overeenkomstige certificaten en openbare beveiligingssleutels geleverd in een ‘manifest' bestand dat kan worden gedownload via Microchip's e-commerce online verkoopkanaal en de geselecteerde distributiepartners.


De tweede trap van het programma (TrustFLEX) biedt de flexibiliteit om gebruik te maken van de certificaataanbieder naar keus van de klant, waarbij nog steeds kan worden geprofiteerd van vooraf geconfigureerde gebruiksomstandigheden. Hiertoe behoren basisveiligheidsmaatregelen, zoals transportlaagbeveiligings-geharde verificatie voor verbinding met elk willekeurig IP-gebaseerd netwerk met elke willekeurige certificatieketen, LoRaWAN-verificatie, veilig opstarten, updates via de ether, IP-beveiliging, beveiliging van de data van de gebruiker en omdraaien van beveiligingssleutels. Voor klanten die hun ontwerpen volledig klantspecifiek willen aanpassen is er de derde trap (TrustCUSTOM) met klantspecifieke configuratiemogelijkheden en vertrouwensdocumenten.


De ATECC608A beschikt over een Common Criteria Joint Interpretation Library (JIL) met een ‘eersterangs' opslag van de beveiligingssleutel, hetgeen klanten garandeert dat de componenten beveiligingspraktijken implementeren die zich in de industrie hebben bewezen en met de opslag van beveiligingssleutels op het hoogste niveau. Met op hardware gebaseerde vertrouwensbasis (root of trust) opslag en versleutelings-tegenmaatregelen, beveiligt de component tegen de breedste klasse van bekende fysieke aanvallen. Microchip's beveiligde productieafdeling programmeert de beveiligingssleutels en garandeert dat ze nooit worden afgestaan aan derden, noch tijdens het programmeren, noch tijdens de levensduur van de component.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Microchip Technology Europe BV
 

Gerelateerd nieuws

Wereldrecord energiezuinige dataconversie voor IoT

Wereldrecord energiezuinige dataconversie voor IoT

Het succes van IoT, dat bestaat uit veel kleine en autonoom werkende sensoren, hangt in hoge mate af van het energieverbruik. De energie die nodig is om de fysieke signalen om te zetten in digitale data, kan nog flink…

Productie recyclebaar plastic stap dichterbij

Productie recyclebaar plastic stap dichterbij

Een onlangs ontdekte groep recyclebare plastics lijkt een veelbelovend alternatief voor het moeilijk recyclebare harde plastic. Toch zien we deze zogeheten vitrimeren nog niet in producten toegepast omdat ze lastig te…

Een Marsbasis bouwen met bacteriën

Een Marsbasis bouwen met bacteriën (video)

Hoe maak je een Marsbasis? Simpel: je stuurt een capsule met wat bacteriën naar de rode planeet en laat ze daar ijzer mijnen. Na een aantal jaren stuur je er mensen achteraan die met het materiaal een basis bouwen.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe Safety Field Box van Schmersal

Eenvoudige installatie-oplossing voor complexe machines: veiligheidsveldbus met PROFINET/PROFIsafe-veldbusinterface

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

3 december 2019, Vianen - Engelstalig

Certified Machinery Safety Expert (CMSE) met TUV certificaat

In samenwerking met TUV Nord heeft Pilz de Certified Machinery Safety Expert (CMSE) training ontwikkeld....

6 december 2019, D&F kantoor Breda

HAZOP Leader

6 en 13 december 2019

Meer agendapunten »