Inschrijving DuPont Safety and Sustainability Awards 2020 geopend

DuPont Sustainable Solutions (DSS) heeft de inschrijving voor de DuPont Safety and Sustainability Awards 2020 competitie geopend. Tot 31 januari 2020 kunnen industriële bedrijven en organisaties van elke omvang zich aanmelden. De jury verwelkomt inzendingen in 3 categorieën: Safety Innovation, Sustainability en Operations Improvement.

Projecten worden beoordeeld op de bereikte resultaten, maar ook op criteria als innovatie, betrokkenheid bij stakeholders, commitment van het management en culturele transformatie.

Sinds de start in 2002 blijft het aantal inzendingen voor de DuPont Safety and Sustainability Awards stijgen. Onder de winnaars zijn toonaangevende internationaal opererende bedrijven zoals Reliance Industries Ltd., Arcelor Mittal, Deutsche Post, Danone, Anglo American en Firmenich. Het Nederlandse Heerema Marine Contractors won de DuPont Sustainability Award EMEA in 2015. Zowel de regionale als de wereldwijde winnaars van de 14e editie worden in oktober 2020 bekendgemaakt.

Echte verhalen

Juryvoorzitter Mieke Jacobs, schrijver, strategisch adviseur en executive coach: "Uit ervaring weten we dat de echte verhalen achter de Awards enorm inspirerend zijn voor andere bedrijven, zowel in de eigen industrie als in totaal verschillende sectoren. De onderliggende kritische succesfactoren die tot indrukwekkende verbeteringen leiden zijn vaak niet industrie-gebonden en benadrukken meestal bezielend en zichtbaar leiderschap, oprechte zorg voor cruciale stakeholders zoals medewerkers, klanten en gemeenschappen, betrokkenheid van alle lagen in de organisatie, echte bottom-up probleemoplossing en ja, ook bloed, zweet en tranen. We hebben ervaren dat deelname aan de Awards – of je nu wint of niet – wordt gezien als een geweldige erkenning voor iedere individuele medewerker die van het project een succes heeft gemaakt, voor iedere actie, voor ieder moment van moed op weg naar het doel. Dit stimuleert en versnelt een cultuur van continu leren en verbeteren en belicht al het werk dat achter de gepubliceerde resultaten zit."

Meer informatie en inschrijven