EO

Voordrachten gevraagd voor de Kooy Prijs 2020

11 november 2019 om 12:16 uur

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) kent jaarlijks een prijs toe aan de beste afstudeerder in een voor Defensie of Veiligheidstechnologie relevante richting aan een technische universiteit of hogeschool. De vrij te besteden Kooy Prijs – een geldprijs van 1000 euro, een certificaat en eeuwige roem – is genoemd naar Johan Kooy, in de vorige eeuw een internationaal bekende hoogleraar in de rakettechniek. Indienen kan tot 23 december. De winnaar wordt op 15 april bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Kooy symposium.


Johan Kooy doceerde aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda en de Technische Universiteit Delft. De doelstelling van het Kooy-fonds is "Bevordering van de wetenschap en de technologie in Nederland, aansluitend op of voortvloeiend uit op defensie gerichte functies en taken, zoals de ballistiek." Het fonds wordt beheerd door de afdeling Defensie en Veiligheid van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI DV).

 

In 2019 werd de prijs uitgereikt aan Olivier Baas. Uit negen inzendingen koos de jury unaniem voor zijn afstudeerscriptie ‘Nonlinear behaviour of ferromagnetic steel'. Hij voerde zijn onderzoek van maart tot november 2018 uit bij TNO in samenwerking met de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Het doel van dit onderzoek was tweeledig. Enerzijds draagt de studie bij aan de ontwikkeling van een systeem om scheurvorming in stalen constructies te monitoren met behulp van magnetische technieken, de CrackGuard. Anderzijds is het werk noodzakelijk voor de ontwikkeling van zogenaamde closed-loop degaussing voor oppervlakteschepen. Het is een uitdrukkelijke wens van onze Defensie Materieel Organisatie, DMO, over een dergelijk systeem te beschikken. Dit systeem minimaliseert namelijk de magnetische signatuur van deze schepen gedurende een langere periode. Dat is van belang om magnetische detectie van marineschepen door bijvoorbeeld zeemijnen te voorkomen.

 

Meer informatie

 

Gerelateerd nieuws

Metamaterialen voor het dempen van schokken en trillingen

Metamaterialen voor het dempen van schokken en trillingen

UvA-natuurkundige Corentin Coulais krijgt een NWO-subsidie van 750.000 euro om een nieuwe generatie metamaterialen te ontwikkelen, speciaal geschikt voor het dempen van schokken en trillingen.

Boek over dynamiek in Nederlandse chipindustrie

Boek over dynamiek in Nederlandse chipindustrie

Hoe kan het dat Nederlandse ondernemingen als ASML, ASM, BESI en NXP de spil vormen in de digitale revolutie? Daarover gaat het boek Fortunes of High Tech door Jorijn van Duijn. In de studie met de ondertitel A history…

Invulling financieringsinstrumenten PPS vastgelegd

Invulling financieringsinstrumenten PPS vastgelegd

Klimaatverandering, cybersecurity, vergrijzing: onze samenleving staat voor een aantal grote uitdagingen die vragen om meer kennis en baanbrekende innovaties. Dat biedt kansen voor wetenschappers en voor bedrijven. NWO…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe Safety Field Box van Schmersal

Eenvoudige installatie-oplossing voor complexe machines: veiligheidsveldbus met PROFINET/PROFIsafe-veldbusinterface

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

3 december 2019, Vianen - Engelstalig

Certified Machinery Safety Expert (CMSE) met TUV certificaat

In samenwerking met TUV Nord heeft Pilz de Certified Machinery Safety Expert (CMSE) training ontwikkeld....

6 december 2019, D&F kantoor Breda

HAZOP Leader

6 en 13 december 2019

Meer agendapunten »