EO

800 km met een elektrische auto?

14 oktober 2019 om 14:31 uur

De nieuwe droge ruimte, als onderdeel van de geavanceerde pilotlijn voor de productie van batterijen, zal laten zien hoe doorbraakontwikkeling van batterijen in industriële innovaties kan worden opgeschaald.

De Mobi-onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel bouwt momenteel een hightech pilotlijn voor de ontwikkeling en productie van nieuwe batterijtechnologieën voor elektrische voertuigen. Het doel is om de batterijcapaciteit te vergroten zodat elektrische auto's over langere afstanden kunnen worden gereden zonder op te laden, namelijk maar liefst 800 kilometer. Bovendien moeten de innovaties de batterijkosten verlagen, zodat elektrische auto's betaalbaarder worden.


De pilotlijn heeft een ultramoderne droge ruimte, waarvan de nauwkeurig gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur onderzoekers in staat zullen stellen de volgende generatie batterijen te ontwikkelen van innovatieve materialen. In deze ruimte kunnen de vochtigheid en temperatuur nauwkeurig worden geregeld om de veiligheid te waarborgen en de kwaliteit van de geproduceerde batterij te verbeteren. Het dauwpunt is -50 ° C, en de m=kamer kan een dauwpunt van -45 ° C aan, terwijl er twee mensen in werken. Bovendien zal de ruimte worden uitgerust met ultramoderne faciliteiten zoals een kogelmolen, een mescoater en een hete kalandermachine. Het zal voornamelijk worden gebruikt voor de ontwikkeling van solid-state batterijen.


Mobi's Battery Innovation Center (BIC) is het belangrijkste expertisecentrum van België voor onderzoek en ontwikkeling van energieopslagsystemen voor elektrische voertuigen en stationaire toepassingen. Veel industriële bedrijven ontwikkelen hun R&D met Mobi door gebruik te maken van hun geavanceerde apparatuur en kennis.

 

Directeur Joeri Van Mierlo: "Ons onderzoek groeit voortdurend en heeft al uitstekende expertkennis opgeleverd. Met de installatie van de droge ruimte en onze expertise kunnen verdere ontwikkelingen in batterijtechnologie worden gerealiseerd. "

 

Het dryroom-project startte op 29 juli van dit jaar en zal worden gebouwd op de VUB-campus in Etterbeek. De bouw duurt zes maanden, dus de pilootlijn en de droge ruimte zullen begin 2020 volledig operationeel zijn.

 

Gerelateerd nieuws

Miljoenen voor onderzoek naar digital twins

Miljoenen voor onderzoek naar digital twins (video)

6 universiteiten en 12 industriële partners gaan samen onderzoek doen naar digital twins. Doel is het ontwerp, de productie en het onderhoud van dit soort systemen te verbeteren. NWO ondersteunt het onderzoek met 4…

Computermodel verbetert oliewinning en inkjetprinten

Computermodel verbetert oliewinning en inkjetprinten

TU/e-er Harshil Patel heeft nieuwe computermodellen ontwikkeld om meerfasestromingen in poreuze media te bestuderen. Deze stromingen komen vaak voor in de procesindustrie en in het bijzonder bij Enhanced Oil Recovery …

Bosch: ‘Siliciumcarbide halfgeleiders zijn technologische sprong voorwaarts in elektromobiliteit’

‘Siliciumcarbide halfgeleiders zijn technologische sprong voorwaarts in elektromobiliteit’

Bosch wil een technologische sprong voorwaarts veroorzaken in de elektromobiliteit met zijn microchips uit siliciumcarbide (SiC). In vergelijking met siliciumchips hebben SiC-halfgeleiders een betere elektrische…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Compacte vergrendelmagneten bestand tegen hoge dwarskrachten

Onlangs heeft Magnet Schultz een doorontwikkeling van de serie G SC X geïntroduceerd onder de naam G SC X … B01.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

12 november 2019, Eindhoven

TU/e Data Science Summit

De jaarlijkse TU/e Data Science Summit, met sprekers uit de wereld van wetenschap en industrie, en een...

13 november 2019, Den Bosch

NCAB Group seminar: The challenges of the miniaturization’s densification for PCBs

A free seminar about the challenges of the miniaturization’s densification for PCBs.

13 november 2019, D&F kantoor Breda

Risico Identificatie Technieken in de proces industrie

13 nov, 27 nov en 11 dec 2019

Meer agendapunten »