EO

800 km met een elektrische auto?

14 oktober 2019 om 14:31 uur

De nieuwe droge ruimte, als onderdeel van de geavanceerde pilotlijn voor de productie van batterijen, zal laten zien hoe doorbraakontwikkeling van batterijen in industriële innovaties kan worden opgeschaald.

De Mobi-onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel bouwt momenteel een hightech pilotlijn voor de ontwikkeling en productie van nieuwe batterijtechnologieën voor elektrische voertuigen. Het doel is om de batterijcapaciteit te vergroten zodat elektrische auto's over langere afstanden kunnen worden gereden zonder op te laden, namelijk maar liefst 800 kilometer. Bovendien moeten de innovaties de batterijkosten verlagen, zodat elektrische auto's betaalbaarder worden.


De pilotlijn heeft een ultramoderne droge ruimte, waarvan de nauwkeurig gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur onderzoekers in staat zullen stellen de volgende generatie batterijen te ontwikkelen van innovatieve materialen. In deze ruimte kunnen de vochtigheid en temperatuur nauwkeurig worden geregeld om de veiligheid te waarborgen en de kwaliteit van de geproduceerde batterij te verbeteren. Het dauwpunt is -50 ° C, en de m=kamer kan een dauwpunt van -45 ° C aan, terwijl er twee mensen in werken. Bovendien zal de ruimte worden uitgerust met ultramoderne faciliteiten zoals een kogelmolen, een mescoater en een hete kalandermachine. Het zal voornamelijk worden gebruikt voor de ontwikkeling van solid-state batterijen.


Mobi's Battery Innovation Center (BIC) is het belangrijkste expertisecentrum van België voor onderzoek en ontwikkeling van energieopslagsystemen voor elektrische voertuigen en stationaire toepassingen. Veel industriële bedrijven ontwikkelen hun R&D met Mobi door gebruik te maken van hun geavanceerde apparatuur en kennis.

 

Directeur Joeri Van Mierlo: "Ons onderzoek groeit voortdurend en heeft al uitstekende expertkennis opgeleverd. Met de installatie van de droge ruimte en onze expertise kunnen verdere ontwikkelingen in batterijtechnologie worden gerealiseerd. "

 

Het dryroom-project startte op 29 juli van dit jaar en zal worden gebouwd op de VUB-campus in Etterbeek. De bouw duurt zes maanden, dus de pilootlijn en de droge ruimte zullen begin 2020 volledig operationeel zijn.

 

Gerelateerd nieuws

Hoe gebruik je exoskeletten gezond en veilig in de industrie?

Hoe gebruik je exoskeletten gezond en veilig in de industrie?

Nu prototypes van exoskeletten hun nut hebben bewezen, zal het gebruik ervan naar verwachting gaan toenemen. Tot nu toe worden ze vooral ingezet bij het aanpakken van werkgerelateerde aandoeningen aan het…

‘Luchtfilterbedrijf beschermde medewerkers niet tegen kankerverwekkende stof’

‘Luchtfilterbedrijf beschermde medewerkers niet tegen kankerverwekkende stof’

Een luchtfilterbedrijf in Emmen stelde werknemers jarenlang onbeschermd bloot aan de gevaarlijke stof formaldehyde, ondanks waarschuwingen van de interne arbodienst. Dat blijkt uit de onderzoeksrapporten van de eigen…

Hyundai kruist auto met helikopter en introduceert rijdend ziekenhuis (video)

Hyundai kruist auto met helikopter en introduceert rijdend ziekenhuis (video)

Hyundai grijpt de Consumer Electronics Show (CES) aan om zijn toekomstvisie op stedelijke mobiliteit te tonen. Het bedrijf demonstreert zijn concept voor personenvervoer door de lucht met het Personal Air Vehicle (PAV),…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

28 januari 2020, D&F kantoor Breda

SIL & PL Specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat

28 jan, 04 feb, 18 feb, 03 mrt, 10 mrt en 24 mrt 2020 Examen: 31 maart 2020

28 januari 2020, Den Bosch

Productie Proces Automatisering event

Het Productie Proces Automatisering event richt zich op de productie- en procesindustrie, machinebouwers,...

30 januari 2020, Amsterdam

The Things Conference

Join The Things Conference to speed up your LoRaWAN development process.

Meer agendapunten »