EO

800 km met een elektrische auto?

14 oktober 2019 om 14:31 uur

De nieuwe droge ruimte, als onderdeel van de geavanceerde pilotlijn voor de productie van batterijen, zal laten zien hoe doorbraakontwikkeling van batterijen in industriële innovaties kan worden opgeschaald.

De Mobi-onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel bouwt momenteel een hightech pilotlijn voor de ontwikkeling en productie van nieuwe batterijtechnologieën voor elektrische voertuigen. Het doel is om de batterijcapaciteit te vergroten zodat elektrische auto's over langere afstanden kunnen worden gereden zonder op te laden, namelijk maar liefst 800 kilometer. Bovendien moeten de innovaties de batterijkosten verlagen, zodat elektrische auto's betaalbaarder worden.


De pilotlijn heeft een ultramoderne droge ruimte, waarvan de nauwkeurig gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur onderzoekers in staat zullen stellen de volgende generatie batterijen te ontwikkelen van innovatieve materialen. In deze ruimte kunnen de vochtigheid en temperatuur nauwkeurig worden geregeld om de veiligheid te waarborgen en de kwaliteit van de geproduceerde batterij te verbeteren. Het dauwpunt is -50 ° C, en de m=kamer kan een dauwpunt van -45 ° C aan, terwijl er twee mensen in werken. Bovendien zal de ruimte worden uitgerust met ultramoderne faciliteiten zoals een kogelmolen, een mescoater en een hete kalandermachine. Het zal voornamelijk worden gebruikt voor de ontwikkeling van solid-state batterijen.


Mobi's Battery Innovation Center (BIC) is het belangrijkste expertisecentrum van België voor onderzoek en ontwikkeling van energieopslagsystemen voor elektrische voertuigen en stationaire toepassingen. Veel industriële bedrijven ontwikkelen hun R&D met Mobi door gebruik te maken van hun geavanceerde apparatuur en kennis.

 

Directeur Joeri Van Mierlo: "Ons onderzoek groeit voortdurend en heeft al uitstekende expertkennis opgeleverd. Met de installatie van de droge ruimte en onze expertise kunnen verdere ontwikkelingen in batterijtechnologie worden gerealiseerd. "

 

Het dryroom-project startte op 29 juli van dit jaar en zal worden gebouwd op de VUB-campus in Etterbeek. De bouw duurt zes maanden, dus de pilootlijn en de droge ruimte zullen begin 2020 volledig operationeel zijn.

 

Gerelateerd nieuws

Thyssenkrupp vervangt gemalen steenkool door waterstof

Thyssenkrupp vervangt gemalen steenkool door waterstof

Thyssenkrupp is in Duisburg gestart met een reeks tests voor het gebruik van waterstof in een werkende hoogoven. De waterstof vervangt gemalen steenkool en wordt gebruikt om zuurstof uit de ijzererts te halen. De…

Overheid lanceert Basisscan Cyberweerbaarheid voor ondernemers

Overheid lanceert Basisscan Cyberweerbaarheid voor ondernemers

Het Digital Trust Center (DTC) heeft de Basisscan Cyberweerbaarheid gelanceerd. Hiermee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren.

Rien Koster-prijs voor Hans van de Rijdt

Rien Koster-prijs voor Hans van de Rijdt

Tijdens de negentiende editie van de Precisiebeurs werd onder auspiciën van de DSPE (Dutch Society for Precision Engineering) de Rien Koster-prijs uitgereikt. Hans van de Rijdt ontving de prijs voor zijn verdiensten als…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Compacte vergrendelmagneten bestand tegen hoge dwarskrachten

Onlangs heeft Magnet Schultz een doorontwikkeling van de serie G SC X geïntroduceerd onder de naam G SC X … B01.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

20 november 2019, Tiel

Nationale Cobot Dag

Op de Nationale Cobot Dag demonstreren zeker 9 cobotmerken wat ze kunnen.

21 november 2019, Vianen

Praktijkdag Performance Level (PL) ISO 13849-1

Na de theoriedag PL/SIL of module 4: Ontwerpen besturingstechnische veiligheidsmaatregelen van de...

Meer agendapunten »