Rogier van Lieshout nieuwe Algemeen Directeur bij Rittal

Rogier van Lieshout (51 jaar) is de nieuwe Algemeen Directeur van Rittal. Hij volgt Geert Laseur op die Rittal door economisch onrustige tijden loodste en diverse nieuwe productontwikkelingen lanceerde.

Van Lieshout zegt op het werk van zijn voorganger te willen voortbouwen en waar nodig verbeteringen te willen doorvoeren: "Ik wil dat de richtlijnen voor klantbenadering glashelder zijn, zodat iedereen weet waar hij aan toe is."

In 2007 betrad Van Lieshout bij Hagemeyer de wereld van het internationale verkoopmanagement. Na aansluitende leidinggevende managementfuncties bij de Biesheuvel Groep en groothandel Solar geeft hij nu mede richting aan de toekomstige bedrijfsstrategie van Rittal.

Van Lieshout: "Ik ben geen directeur die pretendeert van alles verstand te hebben. Ik luister naar de experts binnen deze onderneming. Iedereen met verstand van zaken weet hoe cruciaal een goede samenwerking tussen mensen, afdelingen en organisaties is. Ik ben ervan overtuigd dat het in de convergerende markten waarin wij actief zijn belangrijk is om mogelijkheden van nieuwe samenwerkingen te onderzoeken."