EO

Onderhoudsinspecties geven input voor verbetering product

10 september 2019 om 14:56 uur

Dankzij de komst van goedkope sensoren en betaalbare grootschalige data opslag, worden er in de high tech industrie dagelijks terabytes aan data verworven uit complexe systemen. Of het nu gaat om intelligente apparatuur in operatiekamers, sensoren in industriële printsystemen of slimme energiemeters, de kunst is om de data zodanig te filteren dat alleen relevante, waardevolle informatie overblijft. Met de resterende data kan overzicht en inzicht te worden gecreëerd. Het Reflexion project heeft op dit gebied resultaten behaald die onlangs zijn beloond met de Eureka award.


De Eureka award is een erkenning voor impact van het project, de potentie tot versterking van de concurrentiekracht en voor succesvolle samenwerking tussen MKB en grote bedrijven.


De Reflexion projectpartners zijn erin geslaagd de operationele gebruikersdata uit de industrie real-time en continu om te zetten in informatie. Zo wordt betere controle verkregen op het productieproces, het gebruik van het product en het toekomstig ontwerp. Hierdoor ontstaat een zogenaamde ‘digital loop' waarbij data wordt teruggekoppeld naar het ecosysteem.

 

Winst in tijd en in geld voor maakindustrie

Toepassing van data science in de maakindustrie is nieuw, doorgaans ligt de focus op engineering en mechatronica. Dat er met deze methodiek zoveel meerwaarde wordt gecreëerd, is in de loop van het project bij en door de projectpartners in de praktijk bewezen.


De uitdaging is inzicht te krijgen en te behouden in de zeer complexe systemen. "De mensen van Esi werken dagelijks met en bij de industrie. Zij zijn gespecialiseerd in high tech systeemontwikkeling. Samen met de industrie en met de MKB partners in het consortium hebben we een data analysemethodiek ontwikkeld die in het gehele productieproces wordt toegepast" zegt TNO projectleider Bas Huijbrechts.


De partners in Reflexion (React to Effects Fast by Learning, Evaluation and eXtracted information) zijn Axini, Océ Technologies, Philips, Synerscope, Esi (TNO), Barco, Siemens Industry software en Yazzoom. Samen kwamen zij tot inzichten, die de industrie een aanzienlijke tijd- en economische winst kunnen opleveren. Zo geven data voortkomend uit onderhoudsinspecties niet alleen de mogelijkheid tot versnelde foutopsporing en het oplossen van problemen, maar geven ze ook input voor verbetering van het productontwerp.

 

Gerelateerd nieuws

Nieuwe brug Genua beschermd door Nederlandse fotonica

Nieuwe brug Genua beschermd door Nederlandse fotonica

Op 14 augustus 2018 stortte de Morandi Brug in Genua voor een groot deel in, met drieënveertig dodelijke slachtoffers en vijftien gewonden tot gevolg. Eind juli dit jaar wordt zijn opvolger opengesteld. De veiligheid…

Robot help bij inspectie lasnaden

Robot helpt bij inspectie lasnaden

Het gebruik van mens-robot samenwerking kan voordelen opleveren voor de inspectie van lasnaden in de automobielindustrie. Het Fraunhofer HHI wil dit in een gezamenlijk project met Volkswagen AG demonstreren.

Warehouse living lab Sharehouse van start

Warehouse living lab Sharehouse van start

Recentelijk hebben 24 partners uit de wetenschap, het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid zich gecommitteerd aan het living lab Sharehouse voor innovaties ten behoeve van automatisering, robotisering en data-driven…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II – Nu met verbeterde spiegelzuilen

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

16 juni 2020, Veldhoven

Business Software Event 2020

‘Boost your business with connected software & smart data’. Dat is het thema van het Business...

17 juni 2020, Vianen

Industrial Ethernet Event

Hoe kun je het maximale uit Industrial Ethernet halen?

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

Meer agendapunten »