EO

Onderhoudsinspecties geven input voor verbetering product

10 september 2019 om 14:56 uur

Dankzij de komst van goedkope sensoren en betaalbare grootschalige data opslag, worden er in de high tech industrie dagelijks terabytes aan data verworven uit complexe systemen. Of het nu gaat om intelligente apparatuur in operatiekamers, sensoren in industriële printsystemen of slimme energiemeters, de kunst is om de data zodanig te filteren dat alleen relevante, waardevolle informatie overblijft. Met de resterende data kan overzicht en inzicht te worden gecreëerd. Het Reflexion project heeft op dit gebied resultaten behaald die onlangs zijn beloond met de Eureka award.


De Eureka award is een erkenning voor impact van het project, de potentie tot versterking van de concurrentiekracht en voor succesvolle samenwerking tussen MKB en grote bedrijven.


De Reflexion projectpartners zijn erin geslaagd de operationele gebruikersdata uit de industrie real-time en continu om te zetten in informatie. Zo wordt betere controle verkregen op het productieproces, het gebruik van het product en het toekomstig ontwerp. Hierdoor ontstaat een zogenaamde ‘digital loop' waarbij data wordt teruggekoppeld naar het ecosysteem.

 

Winst in tijd en in geld voor maakindustrie

Toepassing van data science in de maakindustrie is nieuw, doorgaans ligt de focus op engineering en mechatronica. Dat er met deze methodiek zoveel meerwaarde wordt gecreëerd, is in de loop van het project bij en door de projectpartners in de praktijk bewezen.


De uitdaging is inzicht te krijgen en te behouden in de zeer complexe systemen. "De mensen van Esi werken dagelijks met en bij de industrie. Zij zijn gespecialiseerd in high tech systeemontwikkeling. Samen met de industrie en met de MKB partners in het consortium hebben we een data analysemethodiek ontwikkeld die in het gehele productieproces wordt toegepast" zegt TNO projectleider Bas Huijbrechts.


De partners in Reflexion (React to Effects Fast by Learning, Evaluation and eXtracted information) zijn Axini, Océ Technologies, Philips, Synerscope, Esi (TNO), Barco, Siemens Industry software en Yazzoom. Samen kwamen zij tot inzichten, die de industrie een aanzienlijke tijd- en economische winst kunnen opleveren. Zo geven data voortkomend uit onderhoudsinspecties niet alleen de mogelijkheid tot versnelde foutopsporing en het oplossen van problemen, maar geven ze ook input voor verbetering van het productontwerp.

 

Gerelateerd nieuws

Groot lek in chips niet aangepakt door Intel

Groot lek in chips niet aangepakt door Intel

Ondanks de ontdekking van een lek in chips van Intel die afgelopen mei bekend werd gemaakt door de VU in Amsterdam, blijkt dat de chips kwetsbaar blijven door onvolledige en gebrekkige aanpassingen door de chipsfabrikant…

Brug nodig? AI ontwerpt hem wel

Brug nodig? AI ontwerpt hem wel

Grote ontwerpuitdagingen vereisen een creatieve en onderzoekende manier van beslissingen nemen: een vaardigheid waarin mensen uitblinken. Tot nog toe kon AI dit niet. Als ingenieurs AI gebruiken, passen ze het toe op een…

Miljoenen voor onderzoek naar digital twins

Miljoenen voor onderzoek naar digital twins (video)

6 universiteiten en 12 industriële partners gaan samen onderzoek doen naar digital twins. Doel is het ontwerp, de productie en het onderhoud van dit soort systemen te verbeteren. NWO ondersteunt het onderzoek met 4…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Compacte vergrendelmagneten bestand tegen hoge dwarskrachten

Onlangs heeft Magnet Schultz een doorontwikkeling van de serie G SC X geïntroduceerd onder de naam G SC X … B01.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

18 november 2019, Arnhem - Doorwerth

TRAINING ATEX 114

20 november 2019, Tiel

Nationale Cobot Dag

Op de Nationale Cobot Dag demonstreren zeker 9 cobotmerken wat ze kunnen.

Meer agendapunten »