EO

Onderhoudsinspecties geven input voor verbetering product

10 september 2019 om 14:56 uur

Dankzij de komst van goedkope sensoren en betaalbare grootschalige data opslag, worden er in de high tech industrie dagelijks terabytes aan data verworven uit complexe systemen. Of het nu gaat om intelligente apparatuur in operatiekamers, sensoren in industriële printsystemen of slimme energiemeters, de kunst is om de data zodanig te filteren dat alleen relevante, waardevolle informatie overblijft. Met de resterende data kan overzicht en inzicht te worden gecreëerd. Het Reflexion project heeft op dit gebied resultaten behaald die onlangs zijn beloond met de Eureka award.


De Eureka award is een erkenning voor impact van het project, de potentie tot versterking van de concurrentiekracht en voor succesvolle samenwerking tussen MKB en grote bedrijven.


De Reflexion projectpartners zijn erin geslaagd de operationele gebruikersdata uit de industrie real-time en continu om te zetten in informatie. Zo wordt betere controle verkregen op het productieproces, het gebruik van het product en het toekomstig ontwerp. Hierdoor ontstaat een zogenaamde ‘digital loop' waarbij data wordt teruggekoppeld naar het ecosysteem.

 

Winst in tijd en in geld voor maakindustrie

Toepassing van data science in de maakindustrie is nieuw, doorgaans ligt de focus op engineering en mechatronica. Dat er met deze methodiek zoveel meerwaarde wordt gecreëerd, is in de loop van het project bij en door de projectpartners in de praktijk bewezen.


De uitdaging is inzicht te krijgen en te behouden in de zeer complexe systemen. "De mensen van Esi werken dagelijks met en bij de industrie. Zij zijn gespecialiseerd in high tech systeemontwikkeling. Samen met de industrie en met de MKB partners in het consortium hebben we een data analysemethodiek ontwikkeld die in het gehele productieproces wordt toegepast" zegt TNO projectleider Bas Huijbrechts.


De partners in Reflexion (React to Effects Fast by Learning, Evaluation and eXtracted information) zijn Axini, Océ Technologies, Philips, Synerscope, Esi (TNO), Barco, Siemens Industry software en Yazzoom. Samen kwamen zij tot inzichten, die de industrie een aanzienlijke tijd- en economische winst kunnen opleveren. Zo geven data voortkomend uit onderhoudsinspecties niet alleen de mogelijkheid tot versnelde foutopsporing en het oplossen van problemen, maar geven ze ook input voor verbetering van het productontwerp.

 

Gerelateerd nieuws

Human Power Team verbreekt wereldsnelheidsrecord fietsen met 122,12 km/uur

Human Power Team verbreekt wereldsnelheidsrecord fietsen met 122,12 km/uur

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en VU Amsterdam, heeft dinsdagochtend het vrouwelijke wereldsnelheidsrecord fietsen verbroken. Door een snelheid van 122,12 km/uur te trappen, verbrak atlete Rosa…

Eerste ‘stopcontact’ op de Noordzee klaar voor gebruik

Eerste ‘stopcontact’ op de Noordzee klaar voor gebruik (video)

Borssele Alpha, Tennets eerste aansluitsysteem voor windparken op de Nederlandse Noordzee, is klaar voor gebruik. Het park zal in 2020 de windenergie van de nog te realiseren offshore windparken Borssele I en II door het…

Van metamaterialen tot de gevolgen van het winnen van lithium

Van metamaterialen tot de gevolgen van het winnen van lithium

Van metamaterialen tot de gevolgen van het winnen van lithium: de Europese Commissie heeft de ERC Starting Grants weer toegekend en 6 gingen er naar Nederlands engineering-gerelateerd onderzoek.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
In-cylinder potentiometer voor hydraulische cilinders

Althen Sensors & Controls introduceert nieuwe lineaire positiesensoren: magnetorestrictieve sensoren en in-cylinder...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

16 september 2019, D&F kantoor Breda

Machine Safety Specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat

4-daagse training: 16 sep, 30 sep, 7 okt en 28 okt 2019 Examen: 14 november 2019

16 september 2019, D&F kantoor Breda

Machine Safety Specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat

16 sep, 30 sep, 7 okt en 28 okt 2019 Examen: 14 november 2019

Meer agendapunten »