EO

Kiwa start opleiding Energietransitie en Duurzame Energie

06 september 2019 om 13:42 uur

Kiwa start opleiding Energietransitie en Duurzame Energie

Kiwa start de hbo+-opleiding Energietransitie en Duurzame Energie. Deze vakopleiding stoomt beleidsmakers, technici en andere professionals klaar voor nieuwe uitdagingen in de energiesector. Deelnemers kunnen zich specialiseren in gas of elektriciteit.


Hoe kan het toekomstige energienetwerk worden ingericht met een goede mix van nieuwe energiebronnen als waterstof, groen gas, warmtepompen en opgewekte zonne- en windenergie en hoe moet deze infrastructuur worden voorbereid op elektrische auto's? Wat komt daarbij kijken in technisch opzicht en welke veiligheidsrisico's brengt dit met zich mee? Het is een greep uit de thema's die aan bod komen.


De opleiding is ontwikkeld voor assetmanagers, technici, uitvoerders en beleidsmakers die actief zijn in de energiesector en hun kennis op het gebied van elektriciteit-, warmte- en gastechniek en de distributietechniek naar een hoger niveau willen tillen. Tijdens de opleiding, die bestaat uit bijeenkomsten, online leren en zelfstudie, leren zij alles over de energievoorziening van nu, de energietransitie en toekomstige ontwikkelingen.


"Kiwa heeft veel kennis in huis over alle aspecten van het waterstofsysteem: van productie en transport tot opslag en distributie", vindt unit manager Sjoerd Delnooz. "We hebben we veel experts op gas- en materiaalgebied en Kiwa is een autoriteit op het gebied van alles wat met aardgas en andere gassen, zoals waterstof, te maken heeft. Verder begeleidde Kiwa in de vorige eeuw de overgang van stadsgas naar aardgas. Een energietransitie die ook veel impact heeft gehad. We zijn dan ook een belangrijke kennispartner op het gebied van gas- en elektriciteitsdistributie en delen onze kennis al jarenlang als aanbieder van technische opleidingen. De opleiding Energietransitie en Duurzame Energie is hierop een waardevolle aanvulling."


De opleiding start in september, duurt tot en met juni en bestaat uit een introductie en een specialiserende opleiding waarin deelnemers zich kunnen specialiseren in hun eigen vakgebied.

 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de opleiding Energietransitie en Duurzame Energie kunt u contact opnemen met Fulco Holtrup of training@kiwa.nl.

 

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

3 maart 2020, Den Bosch

High Speed and Radio frequency PCBs

Seminar about High Speed and Radio frequency PCBs

4 maart 2020, Veldhoven

RapidPro

Op weg naar de Digitale Productie

10 maart 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

Meer agendapunten »