MX3D deelt software voor 3D-printen groot metaal

Doen Participaties en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) investeren 1,25 miljoen euro in MX3D. Met dit geld wordt het softwarepakket Metal XL in de markt gezet. Hiermee kunnen klanten groot metaal printen.

MX3D is vooral bekend door een 12 meter lange volledig 3D geprinte metalen brug, die op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam moet komen. Het bedrijf heeft de technologie waarmee de brug is geprint, Wire Arc Additive Manufacturing, zelf ontwikkeld. Nu het zijn software beschikbaar stelt, kunnen ook bedrijven in de metaalindustrie op deze manier gaan 3D printen.

MX3D lanceert de eerste versie van de software in november tijdens de Formnext in Frankfurt. De komende maanden zal het bedrijf verschillende objecten tonen die de mogelijkheden van deze techniek laten zien. Er komen achtereenvolgens een aluminium fiets, een stalen knooppunt en een robot arm.

Brug

De eerder genoemde brug maakte furore tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. MX3D kreeg daar de Public Award. Ook ontving het bedrijf de Starts prijs van de Europese Unie en werd het onlangs door de Kamer van Koophandel verkozen als een van Nederlands meest innovatieve partijen. De brug wordt naar verwachting het komende halfjaar geplaatst.