EO

Met Hello Kitty en Atlas naar de Olympische Spelen (video)

29 juli 2019 om 15:01 uur

De meest innovatieve en technologisch geavanceerde Olympische Spelen aller tijden. Dat droomt Japan voor ‘Tokyo 2020’. Toyota ontwikkelde een mobiliteitsconcept en diverse ondersteunende robots, waaronder de lieftallige mascottebots Miraitowa en Someity, die sterk aan Hello Kitty doen denken, en de stoere T-HR3, die de bewegingen van de sporters kan kopiëren, zodat je op afstand toch contact kan maken.


De atleten en de gasten worden onthaald door Mascotte Robots (middenin de afbeelding) die communiceren via armbewegingen en de ogen. Via een camera op het hoofd kunnen de bots mensen in de buurt herkennen. De ogen reageren vervolgens met een ‘verscheidenheid aan uitdrukkingen'. Doordat hij is uitgerust met miniatuur gewrichten over zijn hele lichaam, is hij volgens Toyota ‘heel flexibel'.

 

Dan is er een scala aan robots die gasten die bij bepaalde onderdelen niet fysiek aanwezig kunnen zijn, toch een betrokken gevoel moeten geven. De meest opvallende in dit genre is mensbot T-HR3, een look-alike van Boston Dynamics' Atlas (rechtsboven op de afbeelding) die bewegingen op afstand in bijna real-time kan reproduceren, waardoor bezoekers atleten zelfs een high five kunnen geven.

Interessant is ook de Field Support Robot (rechtsonder op de afbeelding): een gerobotiseerde ‘ballenjongen' die is toegerust om autonoom weggeworpen artikelen (zoals ook speren) te kunnen ophalen van het veld.

 

Mensen worden intussen vervoerd in geautomatiseerde bussen op waterstof, terwijl de bezoeker in bepaalde delen van de stad kan testrijden in zelfrijdende auto's. Ook zijn er elektrische stepjes voor de voetgangersgebieden.

 

Al met al streeft Tokyo niet alleen naar de meest spectaculaire en gerobotiseerde Spelen, maar ook naar de meest CO2-arme.

 

Gerelateerd nieuws

Papegaai helpt bot op tak te landen

Papegaai helpt bot op tak te landen

Wel eens een robot op een tak zien landen? Waarschijnlijk niet – of het was toeval. Tot nu toe hebben machines vlakke oppervlaktes nodig om te kunnen landen, of in elk geval om vervolgens te blijven staan. Maar daar…

Uitvinder van het één-na-zwartste zwart zoekt geld voor een fabriek

Uitvinder van het één-na-zwartste zwart zoekt geld voor een fabriek

Vijf jaar experimenteren met polymeren, oplosmiddelen, matteringsmiddelen en pigment heeft kunstenaar Stuart Semple erop zitten. En eindelijk is het resultaat naar wens. Hij heeft een zwart gebrouwen dat bíjna even…

Tesla's gieten uit één stuk

Tesla's gieten uit één stuk

Tesla heeft een patentaanvraag ingediend voor 'a multi-directional unibody casting machine for a vehicle frame and associated methods'. De uitvinding van Matthew Kenneth Kallas zou het mogelijk maken om het…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

22 augustus 2019, vianen

Praktijkdag Performance Level (PL) ISO 13849-1

Na de theoriedag PL/SIL of module 4: Ontwerpen besturingstechnische veiligheidsmaatregelen van de...

23 augustus 2019

Praat mee over een toekomstbestendige machinerichtlijn

Nederland levert een bijdrage aan een impact-assessment betreffende de nieuwe Europese Machinerichtlijn...

2 september 2019, D&F kantoor Breda

Performance Level en Sistema 2.0

Meer agendapunten »