EO

Met Hello Kitty en Atlas naar de Olympische Spelen (video)

29 juli 2019 om 15:01 uur

De meest innovatieve en technologisch geavanceerde Olympische Spelen aller tijden. Dat droomt Japan voor ‘Tokyo 2020’. Toyota ontwikkelde een mobiliteitsconcept en diverse ondersteunende robots, waaronder de lieftallige mascottebots Miraitowa en Someity, die sterk aan Hello Kitty doen denken, en de stoere T-HR3, die de bewegingen van de sporters kan kopiëren, zodat je op afstand toch contact kan maken.


De atleten en de gasten worden onthaald door Mascotte Robots (middenin de afbeelding) die communiceren via armbewegingen en de ogen. Via een camera op het hoofd kunnen de bots mensen in de buurt herkennen. De ogen reageren vervolgens met een ‘verscheidenheid aan uitdrukkingen'. Doordat hij is uitgerust met miniatuur gewrichten over zijn hele lichaam, is hij volgens Toyota ‘heel flexibel'.

 

Dan is er een scala aan robots die gasten die bij bepaalde onderdelen niet fysiek aanwezig kunnen zijn, toch een betrokken gevoel moeten geven. De meest opvallende in dit genre is mensbot T-HR3, een look-alike van Boston Dynamics' Atlas (rechtsboven op de afbeelding) die bewegingen op afstand in bijna real-time kan reproduceren, waardoor bezoekers atleten zelfs een high five kunnen geven.

Interessant is ook de Field Support Robot (rechtsonder op de afbeelding): een gerobotiseerde ‘ballenjongen' die is toegerust om autonoom weggeworpen artikelen (zoals ook speren) te kunnen ophalen van het veld.

 

Mensen worden intussen vervoerd in geautomatiseerde bussen op waterstof, terwijl de bezoeker in bepaalde delen van de stad kan testrijden in zelfrijdende auto's. Ook zijn er elektrische stepjes voor de voetgangersgebieden.

 

Al met al streeft Tokyo niet alleen naar de meest spectaculaire en gerobotiseerde Spelen, maar ook naar de meest CO2-arme.

 

Gerelateerd nieuws

Kunststof leert kunstjes (video)

Kunststof leert kunstjes (video)

Een groep Finse onderzoekers heeft een aantal kunststoffen ontwikkeld die zich laten conditioneren à la Pavlov. Ze gebruiken licht en warmte om de materialen nieuwe kunstjes te leren en kunnen hen het geleerde ook weer…

Een Marsbasis bouwen met bacteriën

Een Marsbasis bouwen met bacteriën (video)

Hoe maak je een Marsbasis? Simpel: je stuurt een capsule met wat bacteriën naar de rode planeet en laat ze daar ijzer mijnen. Na een aantal jaren stuur je er mensen achteraan die met het materiaal een basis bouwen.

Geeft VR marktpartijen gevaarlijk veel macht?

Geeft VR marktpartijen gevaarlijk veel macht?

Virtual reality (VR) staat op het punt van doorbreken bij het brede publiek. Wetenschappers, technologiejournalisten, maar ook de sector zelf, zijn bezorgd over het gebruik van VR door consumenten. Deze zorgen gaan over…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe Safety Field Box van Schmersal

Eenvoudige installatie-oplossing voor complexe machines: veiligheidsveldbus met PROFINET/PROFIsafe-veldbusinterface

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

12 december 2019, Eindhoven

Toepassingen van big data in de industrie

The House of Technology organiseert een praktijkgericht en interactief congres over de concrete...

12 december 2019, Vianen

Bruggenevent

Meer agendapunten »