Congres: Toepassingen van big data in de industrie

The House of Technology houdt donderdag 12 december in Eindhoven een praktijkgericht en interactief congres over de concrete mogelijkheden van big data. Sprekers uit de industrie delen openhartig hun ervaringen. Zo krijgen de deelnemers een overzicht van de toepassingsmogelijkheden van big data in de industrie en leren ze wat het concreet voor hun bedrijf kan betekenen. De presentaties komen van bedrijven zoals Philips Healthcare, producent van melkrobots Lely en bouwer van zoutstrooiers Aebi Schmidt.

De Facebooks en Googles van deze wereld gebruiken de grote hoeveelheden gegevens die ze binnenkrijgen om gebruikers gericht informatie en advertenties aan te bieden. Hun businessmodel drijft op big data. Bij de meeste industriële bedrijven is het nog niet zover. Zij horen over voorspellend onderhoud of ‘meer waarde toevoegen voor klanten’, maar hebben vaak nog geen idee hoe ze big data zinvol kunnen gebruiken.

Reden voor The House of Technology om een praktijkgericht congres over dit onderwerp te organiseren. Het programma omvat tien presentaties, die in parallelsessies meerdere keren worden gegeven aan kleine groepen. Centraal staat telkens de motivatie om een project rond big data te starten en de strategie die daarbij is gevolgd. Sprekers zullen openhartig vertellen over de impact van zo’n project op hun organisatie en de obstakels die ze tegenkwamen. Natuurlijk delen ze ook hun successen: de hogere toegevoegde waarde die ze voor klanten hebben weten te realiseren en de opbrengsten voor het eigen bedrijf, zoals hogere omzet, lagere kosten en concurrentievoordeel.

Diverse industriële producenten hebben hun medewerking al toegezegd, waaronder Tennant (veegmachines), Kaak (broodbaksystemen), Philips Healthcare (medische apparatuur), Lely (melkveehouderijsystemen) en Aebi Schmidt (zoutstrooiers).

Het congres vindt plaats op donderdag 12 december 2019, van 13.00 tot 18.00 uur op de High Tech Campus Eindhoven. Inschrijving is online mogelijk, de toegang bedraagt 85 euro. Organisator is The House of Technology, technologiepartner voor de industrie die technische experts koppelt aan bedrijven en kennisuitwisseling organiseert voor technische managers en voor productmanagers.

Meer informatie