EO

Betere pasvorm door 3D-technologie (video)

12 juli 2019 om 11:02 uur

Voor de samenwerking creërde Alvanon digitale avatars die het volledige spectrum van 'echte' lichamen van mannen, vrouwen en kinderen moeten representeren. Foto: Alvanon

Alvanon, wereldwijde speler op het gebied van modetechnologie, gaat samenwerken met sportmodemerk Under Armour om modemerken te inspireren om 3D te omarmen.


De twee bedrijven werkten samen in een project om nieuwe 3D-tools te ontwikkelen, met name door te werken met 3D-avatarsets, om een beter product te maken met verbeterde maatvoering. Door de 3D-virtualisatie kan Under Armour tijd en kosten van productontwerp en -ontwikkeling verminderen.

Voor de samenwerking creërde Alvanon digitale avatars die het volledige spectrum van 'echte' lichamen van mannen, vrouwen en kinderen moeten representeren.

"Wanneer we een kledingstuk op verschillende vormen van de maatschaal plaatsen, volgt het niet altijd een traditionele wiskundige vergelijking", zegt Jami Dunbar, vice-president kleding en accessoires, ontwikkeling en supply chain operaties. UA werkte samen met Alvanon om deze nuances te begrijpen en te definiëren en ze te belichamen in de avatars. "Een van de dingen die werken in 3D mogelijk maakt, is het overwegen van veel verschillende lichaamsvormen", zegt ze. "Nu kunnen we ons met vertrouwen in 3D verplaatsen, zodat we onze ontwerpen kunnen aanpassen aan de lichamen."

"3D verandert onze industrie zeker; iedereen in de detailhandel krijgt met de technologie te maken", zegt Dunbar. "En het mooie is dat er tussen de merken veel wordt samengewerkt. Iedereen beschermt zijn of haar IP (Intellectual Property), maar we weten allemaal dat samenwerking de weg vooruit is, en de manier waarop we allemaal in staat zullen zijn om een geweldig product te visualiseren en te maken."

Tracy Rickert, senior consultant bij Alvanon: "De consument van vandaag verwacht dat kleding in elke maat goed past en er goed uitziet. Dat is waar 3D kan helpen. Of je nu gebruik maakt van ASTM-standaarden of kleding op maat maakt, wij geloven dat deze virtuele middelen (standaard avatarsets) merken en retailers zullen helpen om hun problemen met de maatvoering veel sneller op te lossen."

 

Gerelateerd nieuws

Congres: Toepassingen van big data in de industrie

Congres: Toepassingen van big data in de industrie

The House of Technology houdt donderdag 12 december in Eindhoven een praktijkgericht en interactief congres over de concrete mogelijkheden van big data. Sprekers uit de industrie delen openhartig hun ervaringen. Zo…

3D-print je houten stoel

3D-print je houten stoel

Kijk, als je een houten stoel nodig hebt, kun je natuurlijk een boom omzagen en het hout bewerken tot stoel. Of je doet als Maarten Baas en je laat de boom in een mal groeien, waarop je 200 jaar later een kant en klare…

DSPE Optics Week keert terug naar Eindhoven

DSPE Optics Week keert terug naar Eindhoven

De vierde DSPE Optics Week zal van 30 september tot en met 3 oktober plaatsvinden in Eindhoven. Het vierdaagse evenement omvat een symposium, aangevuld met beurs en demonstraties, en een driedaagse cursus. Het symposium…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion veldbusmodule

... is de uitnodiging tot het standaardiseren van modulaire eenheden en opent de deur naar een één-module-strategie

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 juli 2019, Vianen

Praktijkdag Performance Level (PL) ISO 13849-1

Na de theoriedag PL/SIL of module 4: Ontwerpen besturingstechnische veiligheidsmaatregelen van de...

Meer agendapunten »