EO

Betere pasvorm door 3D-technologie (video)

12 juli 2019 om 11:02 uur

Voor de samenwerking creërde Alvanon digitale avatars die het volledige spectrum van 'echte' lichamen van mannen, vrouwen en kinderen moeten representeren. Foto: Alvanon

Alvanon, wereldwijde speler op het gebied van modetechnologie, gaat samenwerken met sportmodemerk Under Armour om modemerken te inspireren om 3D te omarmen.


De twee bedrijven werkten samen in een project om nieuwe 3D-tools te ontwikkelen, met name door te werken met 3D-avatarsets, om een beter product te maken met verbeterde maatvoering. Door de 3D-virtualisatie kan Under Armour tijd en kosten van productontwerp en -ontwikkeling verminderen.

Voor de samenwerking creërde Alvanon digitale avatars die het volledige spectrum van 'echte' lichamen van mannen, vrouwen en kinderen moeten representeren.

"Wanneer we een kledingstuk op verschillende vormen van de maatschaal plaatsen, volgt het niet altijd een traditionele wiskundige vergelijking", zegt Jami Dunbar, vice-president kleding en accessoires, ontwikkeling en supply chain operaties. UA werkte samen met Alvanon om deze nuances te begrijpen en te definiëren en ze te belichamen in de avatars. "Een van de dingen die werken in 3D mogelijk maakt, is het overwegen van veel verschillende lichaamsvormen", zegt ze. "Nu kunnen we ons met vertrouwen in 3D verplaatsen, zodat we onze ontwerpen kunnen aanpassen aan de lichamen."

"3D verandert onze industrie zeker; iedereen in de detailhandel krijgt met de technologie te maken", zegt Dunbar. "En het mooie is dat er tussen de merken veel wordt samengewerkt. Iedereen beschermt zijn of haar IP (Intellectual Property), maar we weten allemaal dat samenwerking de weg vooruit is, en de manier waarop we allemaal in staat zullen zijn om een geweldig product te visualiseren en te maken."

Tracy Rickert, senior consultant bij Alvanon: "De consument van vandaag verwacht dat kleding in elke maat goed past en er goed uitziet. Dat is waar 3D kan helpen. Of je nu gebruik maakt van ASTM-standaarden of kleding op maat maakt, wij geloven dat deze virtuele middelen (standaard avatarsets) merken en retailers zullen helpen om hun problemen met de maatvoering veel sneller op te lossen."

 

Gerelateerd nieuws

Kogelvrije polymeerblokjes

Kogelvrije polymeerblokjes

Onderzoekers van de Rice University Brown School of Engineering in Houston (VS) hebben kubussen van roosterpolymeer ontwikkeld die de kracht van een kogel en andere projectielen kunnen weerstaan.

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

Transistoren op basis van germanium kunnen berekeningen uitvoeren voor de toekomstige kwantumcomputer. Met deze ontdekking van het team van Menno Veldhorst (QuTech) staat de transistor, die sinds zijn uitvinding in de…

Hyundai kruist auto met helikopter en introduceert rijdend ziekenhuis (video)

Hyundai kruist auto met helikopter en introduceert rijdend ziekenhuis (video)

Hyundai grijpt de Consumer Electronics Show (CES) aan om zijn toekomstvisie op stedelijke mobiliteit te tonen. Het bedrijf demonstreert zijn concept voor personenvervoer door de lucht met het Personal Air Vehicle (PAV),…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

28 januari 2020, D&F kantoor Breda

SIL & PL Specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat

28 jan, 04 feb, 18 feb, 03 mrt, 10 mrt en 24 mrt 2020 Examen: 31 maart 2020

28 januari 2020, Den Bosch

Productie Proces Automatisering event

Het Productie Proces Automatisering event richt zich op de productie- en procesindustrie, machinebouwers,...

30 januari 2020, Amsterdam

The Things Conference

Join The Things Conference to speed up your LoRaWAN development process.

Meer agendapunten »