Hardt presenteert hyperloopsysteem met baanwisseltechnologie (video)

Hardt Hyperloop heeft een hyperloopsysteem ontwikkeld en alle essentiële elementen getest, inclusief een baanwisseltechnologie. De wissel stelt hyperloopvoertuigen in staat om van de ene naar de andere buis te wisselen, zonder gebruik te maken van bewegende onderdelen in het voertuig of in de baan. Hierdoor kunnen voertuigen hun hoge snelheid behouden en naadloos van route wisselen door in- en uit te voegen in het netwerk.

"Na 2 jaar ontwikkeling en hard werken zijn we de eerste in Europa die een volledig functioneel hyperloopsysteem hebben neergezet, inclusief een nog nooit eerder aangetoonde technologie voor het wisselen van banen op hoge snelheid", zegt CCO Mars Geuze. "Met name door deze technologie kunnen wij in de nabije toekomst een hyperloopnetwerk realiseren."

Het voltooien van het hyperloopsysteem geschiedde in samenwerking met partners als Tata Steel, Royal BAM Group, Goudsmit Magnetics, Busch and Continental, Prysmian Group, en ABB. Hardt wordt ondersteund door investeringen vanuit EU-organisaties.

3 km lange testbaan

Als volgende fase in de ontwikkeling van een Europees Hyperloop Netwerk – een netwerk met non-stop verbinding over het Europese continent – wil Hardt een European Hyperloop Center oprichten. Dit moet een grote R&D-werkplaats omvatten, een belevingscentrum, en bovenal een baan van 3 kilometer waarin de voertuigen van Europese hyperloopbedrijven op hoge snelheid kunnen worden getest. Daarmee zullen de faciliteiten van het Center aan de basis liggen voor de standaardisatie van Europese hyperloopinfrastructuur en -technologie. Hardt heeft bij deze ontwikkeling de steun van bedrijven als Royal IHC. Er wordt gezocht naar een geschikte locatie in Europa voor het Center, dat over twee jaar operationeel moet zijn.