EO

‘Hyperloop en luchttaxi's bepalen in 2030 het straatbeeld’

05 juli 2019 om 10:43 uur -

De Delftse Hyperloop pod uit 2017

Mobiliteit ondergaat het komende decennium een metamorfose. Tenminste, dat verwachten de 1000 Amerikaanse volwassenen die in opdracht van Dassault Systèmes over dit onderwerp zijn ondervraagd. ‘In 2030 wordt 71% van de voertuigen elektrisch aangedreven. 51% van de consumenten denkt bovendien te reizen met een hyperloop. 38% ziet zichzelf tegen die tijd in een luchttaxi zitten.’

70% van de ondervraagden verwacht wegen vol volledig autonome elektrische auto's. Dankzij gebruik van IoT en andere slimme technologie verwacht de consument een mobiliteitservaring die helemaal is afgestemd op individuele wensen en omstandigheden. Ze denken dat dit een grotere verkeersveiligheid oplevert, lagere vervoerskosten en een betere levenskwaliteit.

 

Hyperloop

Opvallend is daarnaast het vertrouwen van de consument in de hyperloop. Volgens de helft van de ondervraagden is deze vervoersmethode in 2030 gemeengoed. In Nederland onderzoekt onder meer het studententeam Delft Hyperloop de mogelijkheden van de hyperloop. Daarnaast onderzoekt Schiphol samen met Hardt Hyperloop uit Delft of de razendsnelle vacuümtrein een alternatief kan zijn voor korte-afstandsvluchten.


Delft Hyperloop ontwikkelde zijn hyperloop-pod met het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes. Overigens net als Lightyear, dat deze week zijn zonneauto introduceerde.


"Concepten zoals de hyperloop en luchttaxi's lijken nu misschien nog futuristisch, maar alles duidt erop dat deze ontwikkelingen de komende jaren realiteit worden", zegt Tim Illingworth, Vice President Northern Europe van Dassault Systèmes. "Met ons 3DExperience-platform helpen we zowel start-ups als gevestigde spelers deze innovatieve concepten snel te realiseren."

 

Gerelateerd nieuws

Humanoïde robot leert gebarentaal

Humanoïde robot leert gebarentaal

Onderzoekers van het Robotica Lab van de afdeling Systems Engineering and Automation van de UC3M hebben een humanoïde robot geprogrammeerd om in gebarentaal te communiceren.

Met een MRI-scanner in de laadbak naar Oeganda

Met een MRI-scanner in de laadbak naar Oeganda

MRI-fysicus Andrew Webb ging de uitdaging aan om een goedkope en eenvoudige MRI-scanner te bouwen voor ontwikkelingslanden. Binnen een jaar wist zijn team een prototype te ontwikkelen dat in staat is om beelden te maken.

Hardt presenteert hyperloopsysteem met baanwisseltechnologie (video)

Hardt presenteert hyperloopsysteem met baanwisseltechnologie (video)

Hardt Hyperloop heeft een hyperloopsysteem ontwikkeld en alle essentiële elementen getest, inclusief een baanwisseltechnologie. De wissel stelt hyperloopvoertuigen in staat om van de ene naar de andere buis te wisselen,…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion veldbusmodule

... is de uitnodiging tot het standaardiseren van modulaire eenheden en opent de deur naar een één-module-strategie

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 juli 2019, Vianen

Praktijkdag Performance Level (PL) ISO 13849-1

Na de theoriedag PL/SIL of module 4: Ontwerpen besturingstechnische veiligheidsmaatregelen van de...

Meer agendapunten »