EO

Boeing: luchtvaart- en defensiemarkt groeit naar 8,7 biljoen dollar tot 2028

18 juni 2019 om 14:20 uur

Een gezonde burgerluchtvaartindustrie, stabiele defensie-uitgaven en de noodzaak om alle platforms gedurende hun levenscyclus te onderhouden, zorgen voor groei in de luchtvaart- en defensiesector, aldus de Boeing Market Outlook, die maandag tijdens de Paris Air Show werd gepubliceerd. De outlook waardeert de luchtvaart- en defensiesector de komende tien jaar op 8,7 biljoen dollar, tegenover 8,1 biljoen dollar een jaar geleden.


De BMO voorziet tot 2028 een vraag naar commerciële toestellen ter waarde van 3,1 biljoen dollar, nu operators hun oudere toestellen vervangen met betere en zuiniger modellen en hun vloot geschikt maken om in te spelen op reizigersgroei in bestaande en opkomende markten.


Boeing voorspelt verder in de komende tien jaar bestedingen van 2,5 biljoen dollar in de defensie- en ruimtevaartsector doordat overheden hun militaire platforms en systemen moderniseren, nieuwe technologieën en mogelijkheden ontwikkelen en de exploratie van zowel zeeën als de ruimte versnellen. Deze voorspelde bestedingen omvatten militaire vliegtuigen, autonome systemen, satellieten, raketten. 40% van de bestedingen komt van buiten de Verenigde Staten.
De ondersteuning van de defensie-, ruimtevaart- en commerciële platforms leiden tot 2028 tot een markt ter grootte van 3,1 biljoen dollar.


Boeing publiceerde tevens zijn 2019 Commercial Market Outlook (CMO), een langetermijnvooruitblik die dieper ingaat op de markt voor commerciële toestellen en services. De nieuwste CMO laat een groeiend passagiersvolume zien, in combinatie met het toenemende aantal toestellen dat uit dienst wordt genomen, leidt dit de komende twintig jaar tot de vraag naar 44.040 nieuwe toestellen, ter waarde van 6,8 biljoen dollar. Dat is 3% hoger dan vorig jaar. De wereldwijde commerciële vloot is ook goed voor diensten ter waarde van 9,1 miljard dollar. De totale commerciële markt komt zo tot 2038 uit op 16 biljoen dollar.


Van alle nieuwe leveringen van toestellen is naar verwachting 44% vervanging van bestaande toestellen. De rest is bestemd om de groei in verkeer op te vangen. Gezamenlijk ondersteunen deze nieuwe toestellen een gemiddelde groei van 4,6%. Luchtvracht groeit naar verwachting met gemiddeld 4,2%. Rekening houdend met de nieuwe toestellen en de vliegtuigen die gebruikt blijven worden, groeit de wereldwijde commerciële vloot tot 2038 naar 50.660 toestellen.

 

Gerelateerd nieuws

20.000 zeemijlen aan ontwikkelingswerk optimaliseert brandstofcelsysteem voor varend waterstof laboratorium

20.000 zeemijlen aan ontwikkelingswerk optimaliseert brandstofcelsysteem voor varend waterstoflaboratorium

De Energy Observer startte in 2017 aan een zes jaar durende ‘energie-autonome’ wereldreis. Het elektrisch aangedreven schip maakt gebruik van diverse vormen van hernieuwbare energie en een systeem dat CO2-vrij…

Inzicht in veiligheidsrisico’s ontbreekt bij merendeel productiebedrijven

Inzicht in veiligheidsrisico’s ontbreekt bij merendeel productiebedrijven

De koppeling tussen IT-systemen op kantoor en operationele technologie (OT) voor productie neemt steeds verder toe. Tegelijkertijd ontbreekt inzicht in veiligheidsrisico’s bij het merendeel van de productiebedrijven.…

Meer zicht op kleine innovatieve bedrijven in Nederland

Meer zicht op kleine innovatieve bedrijven in Nederland

Nederland doet het economisch goed, maar op het gebied van innovatie blijven we enigszins achter. Althans, dat lijkt uit de cijfers. Maar is in die cijfers wel alle innovatiekracht in Nederland meegenomen? Het CBS en het…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

25 februari 2020, Neurenberg (DE)

Embedded World

Internationale vakbeurs voor embedded systemen

3 maart 2020, Den Bosch

High Speed and Radio frequency PCBs

Seminar about High Speed and Radio frequency PCBs

10 maart 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

Meer agendapunten »