Boeing: luchtvaart- en defensiemarkt groeit naar 8,7 biljoen dollar tot 2028

Een gezonde burgerluchtvaartindustrie, stabiele defensie-uitgaven en de noodzaak om alle platforms gedurende hun levenscyclus te onderhouden, zorgen voor groei in de luchtvaart- en defensiesector, aldus de Boeing Market Outlook, die maandag tijdens de Paris Air Show werd gepubliceerd. De outlook waardeert de luchtvaart- en defensiesector de komende tien jaar op 8,7 biljoen dollar, tegenover 8,1 biljoen dollar een jaar geleden.

De BMO voorziet tot 2028 een vraag naar commerciële toestellen ter waarde van 3,1 biljoen dollar, nu operators hun oudere toestellen vervangen met betere en zuiniger modellen en hun vloot geschikt maken om in te spelen op reizigersgroei in bestaande en opkomende markten.

Boeing voorspelt verder in de komende tien jaar bestedingen van 2,5 biljoen dollar in de defensie- en ruimtevaartsector doordat overheden hun militaire platforms en systemen moderniseren, nieuwe technologieën en mogelijkheden ontwikkelen en de exploratie van zowel zeeën als de ruimte versnellen. Deze voorspelde bestedingen omvatten militaire vliegtuigen, autonome systemen, satellieten, raketten. 40% van de bestedingen komt van buiten de Verenigde Staten.
De ondersteuning van de defensie-, ruimtevaart- en commerciële platforms leiden tot 2028 tot een markt ter grootte van 3,1 biljoen dollar.

Boeing publiceerde tevens zijn 2019 Commercial Market Outlook (CMO), een langetermijnvooruitblik die dieper ingaat op de markt voor commerciële toestellen en services. De nieuwste CMO laat een groeiend passagiersvolume zien, in combinatie met het toenemende aantal toestellen dat uit dienst wordt genomen, leidt dit de komende twintig jaar tot de vraag naar 44.040 nieuwe toestellen, ter waarde van 6,8 biljoen dollar. Dat is 3% hoger dan vorig jaar. De wereldwijde commerciële vloot is ook goed voor diensten ter waarde van 9,1 miljard dollar. De totale commerciële markt komt zo tot 2038 uit op 16 biljoen dollar.

Van alle nieuwe leveringen van toestellen is naar verwachting 44% vervanging van bestaande toestellen. De rest is bestemd om de groei in verkeer op te vangen. Gezamenlijk ondersteunen deze nieuwe toestellen een gemiddelde groei van 4,6%. Luchtvracht groeit naar verwachting met gemiddeld 4,2%. Rekening houdend met de nieuwe toestellen en de vliegtuigen die gebruikt blijven worden, groeit de wereldwijde commerciële vloot tot 2038 naar 50.660 toestellen.