EO

Deense studenten testen de elektromotoren en frequentieregelaars van de toekomst

18 juni 2019 om 12:18 uur

De jonge ingenieursstudenten krijgen de kans om te werken aan de ontwikkeling van toekomstige groene technologie.

Aan de Universiteit van Zuid-Denemarken krijgen ingenieursstudenten les in elektronica, waarbij ze worden uitgedaagd met industriële apparatuur die wordt aangedreven door elektromotoren en frequentieregelaars van Nidec.


De SDU-studenten testen de gebruikerselektronica van de toekomst naast groene, duurzame technologieën. Het gebruik van hightech technologieën in de vorm van bestaande industriële apparatuur en geavanceerde elektronische technieken is een belangrijk onderdeel van het onderwijs en de opleiding van de toekomstige elektronicaspecialisten in Denemarken.


Als onderdeel van de onderwijsprojecten krijgen het instituut en de studenten toegang tot verschillende elektronische testbanken, die hen inzicht bieden in het hanteren, testen en onderzoeken van verschillende combinaties van industriële elektronische apparatuur, waarbij ze worden geleerd om onder realistische omstandigheden onder meer koppel, snelheid, belasting te testen.

 

Hightech elektromotoren

Op de testbanken worden verschillende opstellingen gecombineerd van frequentieregelaars en hightech elektromotoren, die de flexibiliteit hebben om een brede verscheidenheid aan elektronische apparatuur te testen. De testbanken van de Universiteit van Zuid-Denemarken maken gebruik van Nidec Leroy-Somer motoren (servomotoren, LSMV en IMfinity inductiebereik) en Control Techniques Unidrive M600/M700 frequentieregelaars.

 

Realistische kart-testbank

Elk semester bevat de opleiding tot elektronica-ingenieur projectwerk over een actueel onderwerp, zoals het ontwerpen van de elektronische besturing van een elektrische kartmotor. Gedurende het project werken de studenten aan het ontwerp van frequentieregelaars, de programmering, modulatie en simulatie van de regelaars en het ontwerp van elektronische hardware. In het kader van het project krijgen de studenten de beschikking over een kart met een elektromotor en een bijbehorende testbank met programmeerbare regelaars en elektromotoren.


Al met al levert het project nuttige kennis en intuïtief inzicht in de besturing van elektromotoren, die tevens kan worden gebruikt in combinatie met variabele overbrengingen voor elektrische auto's of robots.

 

Gerelateerd nieuws

Kogelvrije polymeerblokjes

Kogelvrije polymeerblokjes

Onderzoekers van de Rice University Brown School of Engineering in Houston (VS) hebben kubussen van roosterpolymeer ontwikkeld die de kracht van een kogel en andere projectielen kunnen weerstaan.

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

Transistoren op basis van germanium kunnen berekeningen uitvoeren voor de toekomstige kwantumcomputer. Met deze ontdekking van het team van Menno Veldhorst (QuTech) staat de transistor, die sinds zijn uitvinding in de…

Het kruipen van zout beter begrepen

Het kruipen van zout beter begrepen

Als zout water verdampt kan het zout kristalliseren en over grote afstanden ‘kruipen’. Dit effect, dat grote problemen veroorzaakt in bijvoorbeeld elektronica buitenshuis, werd in detail onderzocht door een team van…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

28 januari 2020, D&F kantoor Breda

SIL & PL Specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat

28 jan, 04 feb, 18 feb, 03 mrt, 10 mrt en 24 mrt 2020 Examen: 31 maart 2020

28 januari 2020, Den Bosch

Productie Proces Automatisering event

Het Productie Proces Automatisering event richt zich op de productie- en procesindustrie, machinebouwers,...

30 januari 2020, Maarssen

Jaarcongres Industriële Veiligheid

Het Jaarcongres Industriële Veiligheid toont ontwikkelingen op het gebied van machine-, proces- en...

Meer agendapunten »