EO

Intelligente inlegzool analyseert risicovol gedrag

11 juni 2019 om 09:30 uur

Een medewerker van Rcup laat een intelligente morfologische inlegzool zien. Dat gebeurde tijdens de Atos Technology Days in Parijs.De morfologische inlegzolen in veiligheidsschoenen helpen rugklachten te verminderen

Atos en de startup Rcup hebben intelligente morfologische inlegzolen ontwikkeld die kunnen helpen om klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen. De zolen zijn voorzien van sensoren die data verzamelen over het gedrag van de gebruiker. De gegevens worden geanalyseerd met behulp van machine learning, waarna de gebruiker een rapport krijgt opgestuurd en zijn gedrag kan aanpassen.


De zolen zijn bedoeld voor operationele medewerkers en worden op maat gemaakt. De verzamelde data variëren van objecten die operators verplaatsen tot bewegingen in de fabriek. Atos host en beveiligt het platform waarop gegevens worden geladen en heeft de algoritmes ontwikkeld waarmee de gegevens worden geanalyseerd. De resultaten worden gepresenteerd in de vorm van volgens de initiatiefnemers begrijpelijke indicatoren. Deze maken het mogelijk om real time maar ook daarna ‘alerts' te genereren. Ook bieden zij informatie waarmee de oorzaken van klachten beter kunnen worden doorgrond en hierop specifieke maatregelen kunnen worden afgestemd. Alle data worden beveiligd op basis van een ‘privacy by design'-aanpak, vanaf het ontwerp van de inlegzolen tot aan de algoritmes.


"Met dit wereldwijde project zet Atos een ruime reeks van competenties in - consulting, data science, dataprotectie, ontwikkeling, integratie en hosting - en maken we maximaal gebruik van ons partnership met Google Cloud, dat de desingtools ontwikkelde. Dit stelt ons in staat een robuuste en innovatieve oplossing te bieden aan onze klanten in de maakindustrie, maar ook aan verzekeringsbedrijven en medisch personeel", aldus Philippe Mareine van Atos.

 

Kunstmatige intelligentie

"We willen met behulp van kunstmatige intelligentie een einde maken aan werkgerelateerde ongevallen en aandoeningen, die niet alleen erg pijnlijk kunnen zijn, maar ook handicaps kunnen veroorzaken", voegt oprichter Frédéric Lassara van Rcup toe. "De samenwerking met een toonaangevend bedrijf als Atos stelt ons in staat om de ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen gezamenlijk in een stroomversnelling te brengen."


Toonaangevende spelers in de Franse maakindustrie, de bouwsector en het verzekeringswezen zijn van plan zich aan te sluiten bij het project Mission Zero Accident om de oplossing in hun eigen bedrijfsomgeving te testen.

 

Gerelateerd nieuws

5 miljoen voor keten-predictive maintenance met big data algoritmen

5 miljoen voor keten-predictive maintenance met big data algoritmen

Een team onderzoekers onder leiding van UT-hoogleraar Marielle Stoelinga ontvangt van wetenschapsfinancierder NWO vijf miljoen euro voor het project Primavera (Predictive maintenance for very effective asset management).…

Nationaal onderzoek naar een veilig IoT

Nationaal onderzoek naar een veilig IoT

Met bijna 10 miljoen euro gaan universiteiten, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid de veiligheid van het Internet-of-Things aanpakken. Technisch onderzoek wordt hierbij gecombineerd met juridische en…

Drone op waterstof

Drone op waterstof

DroneHub GAE heeft een drone gelanceerd op waterstof. Hiermee kan de vliegtijd tot zes keer vermenigvuldigd worden en kunnen de autonome vliegtuigen sneller opladen.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 juni 2019, Den Bosch

Power Electronics 2019

Het doel van dit seminar is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te tonen op het gebied...

19 juni 2019, Vianen

Instrumentatie & Analyse event

Het Instrumentatie & Analyse event gaat over de nieuwste ontwikkelingen en uitdagende...

Meer agendapunten »