EO

Drone op waterstof

11 juni 2019 om 12:57 uur

DroneHub GAE heeft een drone gelanceerd op waterstof. Hiermee kan de vliegtijd tot zes keer vermenigvuldigd worden en kunnen de autonome vliegtuigen sneller opladen.


De drone werd gelanceerd op de tweede dag van het ITS European Congress 2019 in Eindhoven. Dit evenement biedt podium aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende auto's, file mijden en logistiek. DroneHub GAE stond in de zogeheten Dutch Street als medeorganisator van @North Festival, een evenement voor autonoom transport dat zal plaatsvinden op 26 september 2019.


"De actieradius van onbemande drones is echter nog beperkt", zegt Egbert Swierts van training- en adviesbureau OmniDrones. "Er is nog een wereld te winnen als het gaat om de techniek waar de drones gebruik van maken. Multirotoren gebruiken relatief veel energie. Tegenwoordig kunnen deze drones 20-25 minuten vliegen. Niet zo nuttig voor inspectie- en transportdoeleinden. Op de lange termijn kunnen drones met het gebruik van waterstof 1,5 tot 2 uur vliegen."


DroneHub GAE maakte het eerste prototype van de waterstofdrone met dronebouwer Vliegend.nl en OmniDrones. De komende weken is het de bedoeling om de waterstofeenheid op verschillende soorten drones te testen om te ontdekken wat uiteindelijk de beste configuratie is. De laatste stap is om de unit aan het NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtecentrum) aan te bieden voor een luchtwaardigheidskeuring.


Op dit moment bestaat er nog geen beoordelingskader voor de keuring. Deze wordt gedurende de testperiode ontwikkelt zodat er in de toekomst meer waterstofdrones kunnen worden geïnspecteerd en dronebouwers weten waarop gelet moet worden tijdens het bouwen.

 

 

Gerelateerd nieuws

Twente verw

Twente verwarmt zijn huizen met gas van Grolsch

Het Enschedese bio-energiebedrijf HoSt gaat het biogas van de Grolsch afvalwaterzuivering omzetten in Groen Gas (jaarlijks 1 miljoen Nm3). Dit duurzame alternatief voor fossiel aardgas voorziet in de behoefte van zo'…

Taiwanese  krijgt 'rots' van zonnepanelen

Taiwan krijgt 'rots' van zonnepanelen

Taiwan krijgt een gebouw dat geheel is bedekt met zonnepanelen. De iconische ‘Sun Rock’ moet jaarlijks 1 miljoen kWh stroom gaan leveren.

Worm van door lithium brengt batterijen weer tot leven

'Worm van dood lithium' wekt batterijen weer tot leven

Onderzoekers van het SLAC National Accelerator Laboratory van het Department of Energy en de Stanford University (VS) hebben een manier gevonden om oplaadbare lithiumbatterijen nieuw leven in te blazen, waardoor het…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

27 januari 2022, Amsterdam en online

The Things Conference

Conferentie over Lorawan

7 februari 2022

Week van de Circulaire Economie

Circulaire ondernemers zetten hun deuren open voor publiek.

10 februari 2022, online

Ignite

Techleap.nl Summit 2022

Meer agendapunten »