EO

Hyperloop pod Atlas02 klaar voor ‘a bumpy ride’ (video)

03 juni 2019 om 20:41 uur

De I-ligger in het midden van de buis blijkt niet helemaal recht en vlak te liggen. En daar moet de pod maar net tegen kunnen.

Het Delft Hyperloop Team heeft de hyperloopcapsule onthuld waarmee het op 21 juli zal deelnemen aan de SpaceX Hyperloop Pod Competition in Los Angeles (VS). Het voertuig heeft genoeg power om 20.000 gloeilampen tegelijkertijd op te lichten.


Chief Engineer Elja Ebbens tijdens de designpresentatie maandagmiddag: "De Atlas 02 is ontworpen om hoge snelheden te behalen op een korte afstand. Zo kan het voertuig sneller accelereren en hogere snelheden behalen dan een hedendaagse formule 1 auto en remt hij bijna vier keer zo hard. Dit alles om ervoor te zorgen dat het snelheidsdoel behaalt wordt: de helft van de snelheid van het geluid.".


Met Atlas 02 wil het team namelijk het huidige wereldrecord verbreken dat op 467 km/u staat. Snelheid is ook het enige criterium in Elon Musks competitie - als je tenminste eenmaal de 122 veiligheidstesten hebt doorstaan en als 1 van de 3 beste van 22 deelnemers bent overgebleven.


En dan zijn er nog wel wat hobbels te nemen. Letterlijk. Want de rail waar de pod over rijdt, ligt niet helemaal vlak en recht. De wielen zullen dus met honderden rotaties per seconde hobbels en bobbels moeten nemen.


Om zo snel mogelijk te kunnen accelereren, zitten er geen mechanische elementen in de pod, die nog geen 2 meter lang is. De Atlas02 wordt automatisch bestuurd, want "op deze snelheden is het menselijk brein eenvoudig niet snel genoeg meer." De boordcomputer wel, dus die heeft het heft in handen.

 

Gerelateerd nieuws

Drijvende zonneparken: eerst de binnenwateren, dan de zee

Drijvende zonneparken: eerst de binnenwateren, dan de zee

2 gigawattpiek aan drijvende zonneparken in 2023. Eerst op binnenwateren en daarna op zee. Dat wil het platform Nationaal Consortium Zon op Water waarin 35 overheden, kennisinstellingen en bedrijven samenwerken aan…

Nieuwe testperiode Ocean Cleanup System 001 in juni

New & improved: de Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup-organisatie van Boyan Slat gaat in de maand juni een nieuwe testperiode in met een aangepast ontwerp. Het nieuwe opruimsysteem 001/B gaat worden getest in de Grote Oceaan op dezelfde plek als System 001…

Tien innovaties genomineerd als finalisten nieuwe Nationale Iconen

Tien innovaties genomineerd als finalisten nieuwe Nationale Iconen

Tien innovatieve technologieën zijn genomineerd als finalisten voor de verkiezing van de nieuwe Nationale Iconen. Het gaat om Nederlandse oplossingen voor wereldwijde vraagstukken op het gebied van gezondheid, energie,…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 juni 2019, Vianen

Instrumentatie & Analyse event

Het Instrumentatie & Analyse event gaat over de nieuwste ontwikkelingen en uitdagende...

19 juni 2019, Den Bosch

Power Electronics 2019

Het doel van dit seminar is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te tonen op het gebied...

Meer agendapunten »