EO

Vrouwen aan de leiding in de Europese ruimtevaart

20 mei 2019 om 11:20 uur

Europa heeft sinds kort een nieuwe ruimtevaartorganisatie: Explore Mars Europe. CEO Artemis Westenberg brengt hiermee ook in Europa de bemande missie naar Mars dichterbij. Westenberg maakt daarbij dankbaar gebruik van de kennis en ervaring die ze heeft opgedaan in de 9 jaar dat ze president was van de zusterorganisatie in de Verenigde Staten. “De bemande missies naar Mars kunnen toch geen ‘all American party’ zijn, zoals de Apollo-missies wel waren 50 jaar geleden?”


De Rotterdamse Artemis Westenberg was ruim 9 jaar president van Explore Mars Inc., en daarvoor 10 jaar actief in Mars Analoog missie management in de VS. In verband met haar nieuwe opdracht in Europa heeft ze onlangs haar presidentschap in Amerika neergelegd. Op verzoek van de andere directeuren blijft ze wel aan als directeur van Explore Mars Inc.

 

Omringd met vrouwelijke experts

Westenberg heeft zich omringd met vrouwelijke experts: van haar partner bij Explore Mars Europe, Henriëtte van Norel in de functie van COO tot de kersverse president, voorzitter Raad van Toezicht van Explore Mars Europe, Maria Antoniëtta Perino en Janet Ivey, de nieuwe president van de organisatie in de VS. Perino is in haar dagelijkse werk Director International Relations for Exploration and Science programs van Thales Alenia Space in Turijn. Van Norel heeft tientallen jaren in binnen- en buitenland gewerkt in onder andere de aandrijf- en besturingstechniek.


Westenberg, tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Vrouwenbelangen, Vrouwen Arbeid en Gelijk Staatsburgerschap (opgericht in 1894 door Aletta Jacobs), laat met de benoeming van zoveel vrouwen zien dat voor haar emancipatie een kwestie is van doen: geen woorden, maar daden.


Tijdens de conferenties en workshops die Explore Mars Europe in Europa gaat organiseren vanaf medio 2019, zullen ook veel ruimtevaartvrouwen van het hoogste niveau spreken. "Zoals Nasa met Artemis binnen 5 jaar een vrouw op de Maan gaat zetten, zal Artemis met Explore Mars binnen 15 jaar vrouwen op Mars zetten."

 

Gerelateerd nieuws

Boek over Functionele Veiligheid in de machinebouw!

Boek over functionele veiligheid in de machinebouw

Medio juli 2019 kwam een nieuw boek uit over functionele veiligheid in de machinebouw met als ondertitel: het doorgronden van SIL & PL met behulp van het V-model.

3D-print je houten stoel

Hout nu te 3D-printen

Kijk, als je een houten stoel nodig hebt, kun je natuurlijk een boom omzagen en het hout bewerken tot stoel. Of je doet als Maarten Baas en je laat de boom in een mal groeien, waarop je 200 jaar later een kant en klare…

Wedstrijd: 'Beyond 3D printing'

Wedstrijd: 'Beyond 3D printing'

'Beyond 3D printing' is het thema van ideeënwedstrijd purmundus-challenge. De jury zoekt fantasierijke, esthetische en toonaangevende productideeën en innovatieve projecten op het gebied van additive…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

22 augustus 2019, vianen

Praktijkdag Performance Level (PL) ISO 13849-1

Na de theoriedag PL/SIL of module 4: Ontwerpen besturingstechnische veiligheidsmaatregelen van de...

23 augustus 2019

Praat mee over een toekomstbestendige machinerichtlijn

Nederland levert een bijdrage aan een impact-assessment betreffende de nieuwe Europese Machinerichtlijn...

2 september 2019, D&F kantoor Breda

Performance Level en Sistema 2.0

Meer agendapunten »