EO

Vrouwen aan de leiding in de Europese ruimtevaart

20 mei 2019 om 11:20 uur

Europa heeft sinds kort een nieuwe ruimtevaartorganisatie: Explore Mars Europe. CEO Artemis Westenberg brengt hiermee ook in Europa de bemande missie naar Mars dichterbij. Westenberg maakt daarbij dankbaar gebruik van de kennis en ervaring die ze heeft opgedaan in de 9 jaar dat ze president was van de zusterorganisatie in de Verenigde Staten. “De bemande missies naar Mars kunnen toch geen ‘all American party’ zijn, zoals de Apollo-missies wel waren 50 jaar geleden?”


De Rotterdamse Artemis Westenberg was ruim 9 jaar president van Explore Mars Inc., en daarvoor 10 jaar actief in Mars Analoog missie management in de VS. In verband met haar nieuwe opdracht in Europa heeft ze onlangs haar presidentschap in Amerika neergelegd. Op verzoek van de andere directeuren blijft ze wel aan als directeur van Explore Mars Inc.

 

Omringd met vrouwelijke experts

Westenberg heeft zich omringd met vrouwelijke experts: van haar partner bij Explore Mars Europe, Henriëtte van Norel in de functie van COO tot de kersverse president, voorzitter Raad van Toezicht van Explore Mars Europe, Maria Antoniëtta Perino en Janet Ivey, de nieuwe president van de organisatie in de VS. Perino is in haar dagelijkse werk Director International Relations for Exploration and Science programs van Thales Alenia Space in Turijn. Van Norel heeft tientallen jaren in binnen- en buitenland gewerkt in onder andere de aandrijf- en besturingstechniek.


Westenberg, tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Vrouwenbelangen, Vrouwen Arbeid en Gelijk Staatsburgerschap (opgericht in 1894 door Aletta Jacobs), laat met de benoeming van zoveel vrouwen zien dat voor haar emancipatie een kwestie is van doen: geen woorden, maar daden.


Tijdens de conferenties en workshops die Explore Mars Europe in Europa gaat organiseren vanaf medio 2019, zullen ook veel ruimtevaartvrouwen van het hoogste niveau spreken. "Zoals Nasa met Artemis binnen 5 jaar een vrouw op de Maan gaat zetten, zal Artemis met Explore Mars binnen 15 jaar vrouwen op Mars zetten."

 

Gerelateerd nieuws

Kogelvrije polymeerblokjes

Kogelvrije polymeerblokjes

Onderzoekers van de Rice University Brown School of Engineering in Houston (VS) hebben kubussen van roosterpolymeer ontwikkeld die de kracht van een kogel en andere projectielen kunnen weerstaan.

Esa start met het opruimen van de ruimte

Esa start met het opruimen van de ruimte

Europese ruimtevaartorganisatie ESA gaat werk maken van het opruimen van de ruimte. De eerste opdracht is gegeven aan ClearSpace, een spin-off van de TU in Lausanne, dat een verouderde payload-adapter zal verwijderen die…

Wereldrecord energiezuinige dataconversie voor IoT

Wereldrecord energiezuinige dataconversie voor IoT

Het succes van IoT, dat bestaat uit veel kleine en autonoom werkende sensoren, hangt in hoge mate af van het energieverbruik. De energie die nodig is om de fysieke signalen om te zetten in digitale data, kan nog flink…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

14 juli 2020, online

Hannover Messe Digital Days

Een digitaal overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en...

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

Meer agendapunten »