Klaar voor de radiogolven en straling van Londen

Green Team Twente heeft zijn nieuwste waterstofauto gepresenteerd. De auto heeft onder meer een nieuwe brandstofcel, een compleet herontworpen versnellingsbak en een lichtere cardanas. Ook is de elektronica zo aangepast dat deze de radiogolven en straling van Londen aankan.

Het team doet in mei mee aan het ‘Challenger event’ op het circuit in Berghem en begin juli aan de Shell Eco-Marathon in Londen. Vorig jaar wist het team haar titel hier niet te prolongeren en de ploeg is gebrand op nieuw succes. "De focus lag dit jaar tijdens de bouw vooral op het nog betrouwbaarder maken van onze auto", vertelt teammanager Matthias Haalstra. "Tijdens de laatste race traden er onverwachte problemen op, onder andere veroorzaakt door extreme hitte en op het gebied van interferentie. Waar het vorige team veel innovatieve concepten doorvoerde, hebben wij daarom gekeken naar de zwakke schakels in onze auto en deze op de schop gegooid. Wij zijn ervan overtuigd op alles voorbereid te zijn."

Brandstofcel

De nieuwe brandstofcel is volgens waterstofspecialist Marieke Altena een stuk efficiënter en werkt beter bij hogere temperaturen.

Bovendien heeft het team een model gemaakt dat de optimale rijstrategie bepaalt. Strateeg en chauffeur Yanna Kraakman: "Met dit model kunnen we precies bepalen hoe snel we moeten rijden en hoe we bochten moeten nemen, alles om zo efficiënt mogelijk te rijden."

Living lab

Het team werkt ook mee aan een proeftuin met tiny houses op de UT campus. Hier kunnen duurzame technieken worden geïntegreerd en getest, waaronder waterstof.