29 april 2019 om 14:16 uur
Op koningsdag in het jaar van Rembrandt, alleen dan 6393 kilometer verderop, in Detroit, is Team Rembrandts wereldkampioen robotica geworden. Het robotica team bestaande uit studenten van Fontys Engineering, het Zwijsen College en het Heerbeeck College heeft 4000 teams achter zich kunnen laten.
In de First Robotics Competition, gesponsord door Boeing wordt het spel Destination Deep Space gespeeld. Er strijden steeds 2 teams van 3 robots op een veld. Ze plaatsen plastic schijven en ballen en klimmen op een platform. Het team dat na twee en een halve minuut de meeste punten heeft, wint de wedstrijd.
Team Rembrandt richtte zich dit jaar op de verdediging. "We hebben de Andromeda zo groot, sterk en zwaar mogelijk gemaakt. In het relatief kleine veld, betekende dat dat de anderen gewoon vaak niet konden scoren", vertelt Lead Mentor Wesley van der Linden.
Na de voorrondes, waar Team Rembrandts tot twee keer toe de halve finale behaalde en verschillende awards won, heeft het team zich weten te kwalificeren voor de wereldfinales. Na de winst te pakken in hun divisie, mocht het team spelen in de echte finales, waarin de teams van de 6 deelnemende divisies tegen elkaar streden voor een plek in de finale. Team Rembrandts werd tijdens deze ronde tweede en heeft zich samen met de nummer een gekwalificeerd om het in de finale uit te vechten, waarin een beste twee uit drie ronde gespeeld werd. Het team wist ook hier te winnen en is als eerste Europese team ooit benoemd tot wereldkampioen in 2019.
Dit is het 7e jaar van deelname van het team aan de competitie en de 6e keer dat ze zich wisten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Ook zijn ze nu al gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2020.
Gerelateerd nieuws
De mens denkt tegenwoordig vooral aan robots als het gaat om het overnemen van vervelende taken, maar wat blijkt? De rat is ook heel geschikt. Als je hem beloont met lekkere zoete ontbijtgranen, rijdt hij bijvoorbeeld…
Op 27 november hield Miranda Alphenaar van NEN een presentatie over de mogelijke herzieningen in de huidige Machinerichtlijn (2006/42/EG). Een aantal belangrijke aanpassingen hebben te maken met risico’s die voortkomen…
Audi en het Karlsruhe Instituut voor Technologie (KIT) starten een proefproject voor de chemische recycling van kunststoffen uit de automotive-industrie. De partijen willen uitvinden hoe ze gemende plasticfracties kunnen…
Techvertorials
Focus op
Machineveiligheid, systemen en componenten
creating sustainable solutions
Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen
Partner in aandrijf- en opspantechniek
Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet
Agenda
25 februari 2021, 24, 25 en 26 februari 2021
15 maart 2021, Utrecht
TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...