Jaap Dijkgraaf nieuwe voorzitter TVVL

De leden van TVVL hebben Jaap Dijkgraaf van DWA als nieuwe voorzitter gekozen. Dijkgraaf neemt het stokje over van Henk Willem van Dorp, die na 5 jaar voorzitterschap is teruggetreden om tijd vrij te maken voor andere initiatieven. Joes van Asten heeft zijn functie als penningmeester / secretaris neergelegd en wordt opgevolgd door Jim Teunizen van Alba Concepts.

Dijkgraaf is partner en algemeen directeur van DWA. Hij is opgeleid als werktuigbouwkundige en heeft zich vervolgens gespecialiseerd in de installatietechniek. Momenteel houdt hij zich intensief bezig met gezonde gebouwen en digitalisering van het gebouwontwerp, waarbij moderne simulatietools en machine learning worden ingezet. Dijkgraaf is al lange tijd actief in verschillende functies binnen TVVL waarin als laatste, lid van de Maatschappelijke Adviesraad (MAR). Verder is hij vanuit TVVL lid van het Platform Duurzame Huisvesting.

"Mijn kennis en ervaring zet ik de komende jaren graag in om de ‘relevant andere positie’ van TVVL verder te verstevigen en uit te bouwen", aldus Dijkgraaf. "Technologie is buitengewoon belangrijk in de transitie naar een duurzame samenleving. Het onderscheidende aan TVVL is dat zij alle relevante disciplines ten aanzien van techniek binnen de gebouwde omgeving vertegenwoordigt. Door de krachten te bundelen van de verschillende expertises kunnen we tot integrale oplossingen komen."