EO

Een band annex propeller voor autonome vliegende auto's (video)

08 april 2019 om 09:35 uur

Goodyear heeft een conceptband ontworpen, een 'twee-in-een'-band voor de autonome vliegende auto van de toekomst. Het concept moet op de weg dienstdoen als band en in de lucht als 'propeller'.


Chris Helsel, Chief Technology Officer bij Goodyear: "Mobiliteitsbedrijven kijken momenteel naar de lucht als oplossing voor het fileprobleem en de uitdagingen van stadverkeer. Ons onderzoek naar geavanceerde bandarchitecturen en -materialen leidde tot het ontwerp van een wiel dat als traditionele band op de weg en als aandrijvingssysteem in de lucht kan dienen."


Het doel van het concept is om een discussie op gang te brengen over de banden en transporttechnologieën voor een nieuw mobiliteitsecosysteem.

 

Kantelrotor

De Goodyear Aero is een multimodaal kantelrotorconcept. De band zou in zijn traditionele oriëntatie gebruikt worden als aandrijving om krachten van en naar de weg over te brengen en te absorberen. In een andere oriëntatie zou hij dienen als aandrijfsysteem om lift te geven in de lucht.

 

Niet-pneumatische structuur

De spaken van bieden steun tijdens het rijden en dienen als propellerbladen om lift te geven wanneer de band gekanteld is. De luchtvrije band gebruikt een niet-pneumatische structuur die flexibel genoeg is om schokken op te vangen op de weg en sterk genoeg om te draaien met de hoge snelheden die nodig zijn om verticale lift te creëren.

mag

Magnetische voortstuwing

De Aero gebruikt magnetische krachten voor wrijvingsloze voorstuwing. Dit maakt ook de hoge draaisnelheden mogelijk die nodig zijn om vaart te maken en op te stijgen.

 

Optische detectie

Met op licht gebaseerde glasvezelsensoren controleert het concept de toestand van de weg, de slijtage van de band en de structurele integriteit van de band.

 

Artificiële intelligentie

Het concept krijgt een ingebouwde AI-processor die de informatie van de sensoren van de band combineert met gegevens van vehicle-to-vehicle- en vehicle-to-infrastructure-communicatie. De AI-processor analyseert deze datastromen en beveelt acties aan. Op die manier kan het voertuig zich aanpassen aan de vlieg- of rijmodus. Daarnaast kan de processor mogelijke problemen met de band identificeren en oplossen voor ze zich voordoen.

 

Gerelateerd nieuws

5 miljoen voor keten-predictive maintenance met big data algoritmen

5 miljoen voor keten-predictive maintenance met big data algoritmen

Een team onderzoekers onder leiding van UT-hoogleraar Marielle Stoelinga ontvangt van wetenschapsfinancierder NWO vijf miljoen euro voor het project Primavera (Predictive maintenance for very effective asset management).…

Nationaal onderzoek naar een veilig IoT

Nationaal onderzoek naar een veilig IoT

Met bijna 10 miljoen euro gaan universiteiten, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid de veiligheid van het Internet-of-Things aanpakken. Technisch onderzoek wordt hierbij gecombineerd met juridische en…

Intelligente inlegzool analyseert risicovol gedrag

Intelligente inlegzool analyseert risicovol gedrag

Atos en de startup Rcup hebben intelligente morfologische inlegzolen ontwikkeld die kunnen helpen om klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen. De zolen zijn voorzien van sensoren die data verzamelen over het…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 juni 2019, Vianen

Instrumentatie & Analyse event

Het Instrumentatie & Analyse event gaat over de nieuwste ontwikkelingen en uitdagende...

19 juni 2019, Den Bosch

Power Electronics 2019

Het doel van dit seminar is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te tonen op het gebied...

Meer agendapunten »