EO

Een band annex propeller voor autonome vliegende auto's (video)

08 april 2019 om 09:35 uur

Goodyear heeft een conceptband ontworpen, een 'twee-in-een'-band voor de autonome vliegende auto van de toekomst. Het concept moet op de weg dienstdoen als band en in de lucht als 'propeller'.


Chris Helsel, Chief Technology Officer bij Goodyear: "Mobiliteitsbedrijven kijken momenteel naar de lucht als oplossing voor het fileprobleem en de uitdagingen van stadverkeer. Ons onderzoek naar geavanceerde bandarchitecturen en -materialen leidde tot het ontwerp van een wiel dat als traditionele band op de weg en als aandrijvingssysteem in de lucht kan dienen."


Het doel van het concept is om een discussie op gang te brengen over de banden en transporttechnologieën voor een nieuw mobiliteitsecosysteem.

 

Kantelrotor

De Goodyear Aero is een multimodaal kantelrotorconcept. De band zou in zijn traditionele oriëntatie gebruikt worden als aandrijving om krachten van en naar de weg over te brengen en te absorberen. In een andere oriëntatie zou hij dienen als aandrijfsysteem om lift te geven in de lucht.

 

Niet-pneumatische structuur

De spaken van bieden steun tijdens het rijden en dienen als propellerbladen om lift te geven wanneer de band gekanteld is. De luchtvrije band gebruikt een niet-pneumatische structuur die flexibel genoeg is om schokken op te vangen op de weg en sterk genoeg om te draaien met de hoge snelheden die nodig zijn om verticale lift te creëren.

mag

Magnetische voortstuwing

De Aero gebruikt magnetische krachten voor wrijvingsloze voorstuwing. Dit maakt ook de hoge draaisnelheden mogelijk die nodig zijn om vaart te maken en op te stijgen.

 

Optische detectie

Met op licht gebaseerde glasvezelsensoren controleert het concept de toestand van de weg, de slijtage van de band en de structurele integriteit van de band.

 

Artificiële intelligentie

Het concept krijgt een ingebouwde AI-processor die de informatie van de sensoren van de band combineert met gegevens van vehicle-to-vehicle- en vehicle-to-infrastructure-communicatie. De AI-processor analyseert deze datastromen en beveelt acties aan. Op die manier kan het voertuig zich aanpassen aan de vlieg- of rijmodus. Daarnaast kan de processor mogelijke problemen met de band identificeren en oplossen voor ze zich voordoen.

 

Gerelateerd nieuws

In de maak: de aerodynamische kappen van de snelste ligfiets ter wereld (video)

In de maak: de aerodynamische kappen van de snelste ligfiets ter wereld

Vorig jaar won Lieke de Cock het wereldkampioenschap snelfietsen door met 120 km/u door de Nevadawoestijn te scheuren. Dit deed ze in een aerodynamische hightech ligfiets van het Human Power Team. Dit jaar staan de…

‘AI, platformen en ecosystemen motor achter innovatie wereldtop’

‘AI, platformen en ecosystemen motor achter innovatie wereldtop’

De top van de jaarlijkse lijst van de meest innovatieve bedrijven van Boston Consulting Group (BCG) ziet er voor het eerst anders uit. In het wereldwijde overzicht van 2500 grote innovation leaders staat Apple dit jaar…

Hoe kun je innovaties maatschappelijk inbedden?

Hoe kun je innovaties maatschappelijk inbedden?

In het afgelopen jaar heeft het kabinet een verandering in gang gezet door het innovatiebeleid te richten op grote maatschappelijke uitdagingen op 4 gebieden: energietransitie en duurzaamheid; landbouw, water en voedsel;…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

18 april 2019, Eindhoven

3i-Event 2019

Op 18 april organiseert TW voor de tweede maal het 3i-Event over Ideas, Intellectual property &...

23 april 2019, Vianen

Masterclass Machineveiligheid ( 4-dagen)

23,24,30 april en 1mei 2019

Meer agendapunten »