NK Racen op waterstof met modelauto’s

Assen is morgen het toneel voor het tweede NK Waterstof Challenge met modelauto’s. Deze Horizon Grand Prix is een endurance race met RC gestuurde modelauto’s op waterstof. Ze hebben een schaal van een op tien.

Het eerste NK in 2018 moest het nog met vier deelnemende teams doen, maar dit jaar verschijnen er al 14 Nederlandse en een Belgisch team aan de start. Het zijn allemaal studententeams, die de modelauto’s zo hebben aangepast dat ze op waterstof kunnen rijden.

De opdracht is simpel: rijd in 6 uur zo veel mogelijk rondjes. De kampioen vertegenwoordigt Nederland in juni op de wereldkampioenschappen in Praag. Hier komen teams uit Amerika, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Polen, Rusland, Slovenië, Tsjechië en de Verenigde Emiraten bijeen.

Lezingen

Op het evenement zijn er verschillende (duurzame) bedrijven en partners aanwezig zoals Holthausen die een lezing geven over de door waterstof aangedreven Hesla (omgebouwde Tesla) en de Hyunday IX35 FCEV.

De TU Delft geeft een lezing over het Forze Hydrogen Electric Racing Team Delft. Dit high-tech waterstof raceteam van de TU Delft houdt zich sinds 2007 bezig met de ontwikkeling van op waterstof aangedreven raceauto’s met als doel schoon vervoer in de toekomst met puur water als enige uitstoot.

Het ministerie van Defensie geeft twee lezingen over het werken bij Defensie.