EO

Innovatiemissie naar Silicon Valley en Atlanta

25 maart 2019 om 09:49 uur

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelings- samenwerking is vandaag en morgen met 20 innovatieve Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op bezoek in Silicon Valley. Op 27 maart opent Kaag het nieuwe consulaat-generaal in Atlanta, en brengt zij een bezoek aan Fokker. De reis naar de VS staat in het teken van innovatie en digitalisering.


Tijdens de innovatiemissie naar Silicon Valley wil de minister innovatieve Nederlandsebedrijven en kennisinstellingen verbinden met de koplopers in Silicon Valley. Samen met Prins Constantijn, Special Envoy StartupDelta, verkent Kaag de uitdagingen van de publieke en private sector om te zorgen dat de digitale economie open en inclusief blijft.


Doel is dat Nederland zijn technologische voorsprong op een verantwoorde manier blijft toepassen, met oog voor mens en maatschappij. Ook geldt de nadrukkelijke inzet om maatschappelijke uitdagingen als klimaat en digitale inclusiviteit op te lossen.


Kaag zal het netwerkplatform Holland in the Valley lanceren, en de mogelijkheden verkennen om startups op weg te helpen in Silicon Valley. Ook bezoekt men het Nederlandse betaalplatform Adyen en HMI, een dochteronderneming van ASML. Met het WEF Center for the 4th Industrial Revolution organiseert de minister een discussie over de toekomst van digitale handel en de balans tussen technologische innovatie en duurzame groei.

 

Consulaat-generaal Atlanta

Op woensdag opent Kaag het consulaat-generaal in Atlanta. De focus van het nieuwe consulaat-generaal ligt op het versterken van de economische betrekkingen tussen het zuidoosten van de VS en Nederland. De handel en investeringen tussen Nederland en de regio levert daar momenteel werk aan 78.000 mensen.

 

Gerelateerd nieuws

Hoe kun je de complexiteit van high tech systemen aanpakken?

Hoe kun je de complexiteit van high tech systemen aanpakken?

TNO, Obeo en Altran gaan samenwerken aan oplossingen voor de complexiteit van high tech systemen. Het menselijk brein kan deze volgens hen namelijk eigenlijk niet meer overzien.

Minder R&D-financiering door NL overheid en meer door Europa

Minder R&D-financiering door NL overheid en meer door Europa

Als Nederland zo doorgaat, raakt het verder achterop bij de ambitie om 2,5% van het bruto binnenlands product te besteden aan R&D. Dat stelt het Rathenau Instituut op basis van eigen onderzoek. ‘De directe…

Longfonds en Long Alliantie Nederland lanceren 'Werk en longen check'

Longfonds en Long Alliantie Nederland lanceren 'Werk en longen check'

Blootstelling aan stoffen tijdens werk kan effect hebben op de gezondheid van werknemers. Daarom lanceerden Long Alliantie Nederland en het Longfonds tijdens het Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival onder toeziend oog…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

18 april 2019, Eindhoven

3i-Event 2019

Op 18 april organiseert TW voor de tweede maal het 3i-Event over Ideas, Intellectual property &...

23 april 2019, Vianen

Masterclass Machineveiligheid ( 4-dagen)

23,24,30 april en 1mei 2019

Meer agendapunten »