Vier gewonden door explosie bij Tata Steel

Door een explosie bij de Kooks- en Gasfabriek bij Tata Steel in IJmuiden zijn gisteren vier medewerkers gewond geraakt tijdens onderhoudswerkzaamheden. Ze zijn naar het ziekenhuis overgebracht, meldt Tata Steel. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn de slachtoffers niet levensgevaarlijk gewond.

Het ongeluk gebeurde tijdens onderhoud van een installatie. Hoe het incident precies heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk wat voor verwondingen de vier werknemers hebben opgelopen.

Volgens Tata Steel zijn de werkzaamheden niet stilgelegd en zijn er bij de explosie ook geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Bij de lokale omroep NH Nieuws kwamen meerdere telefoontjes binnen van verontruste burgers. Een van hen meldde dat hij rond kwart over elf een harde doffe dreun hoorde, waarna de hele grond rondom zijn woning trilde.

Tata Steel heeft aan NH Nieuws laten weten onderzoek te gaan doen naar de explosie. Ook de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, doet onderzoek.