10e Safety Event: safety in tijden van verandering

Op 14 mei 2019 vindt alweer voor de tiende keer het Safety Event plaats. Het thema van dit jaar: Verleden, heden en toekomst van machineveiligheid, zijn we op de goede weg?

Een greep uit het programma:
Dit jubileum vraagt om een terugblik, maar vooral om een blik in de toekomst. Paul Hoogerkamp (eigenaar/Safety Consultant, MECID) poetste zijn glazen bol op en gunt ons een blik op een safety-landschap, zoals dat er volgens hem over 10 jaar kan uitzien.
Gerd-Jan Frijters, eigenaar en oprichter van D&F te Breda, gaat in op de kosten van machineveiligheid. Hoewel veel minder belangrijk dan het menselijk leed na een ongeval, zijn deze kostenposten voor een bedrijf vaak groot. Is (machine)veiligheid eigenlijk wel in getallen uit te drukken?!
 
Dan zijn er nog diverse learnshops, onder andere van Nick de With van Fusacon BV. Hij gaat in op aanschaf van machines in projecten. Een groot aantal valkuilen bij de aanschaf van machines passeert de revue, maar hoe zorg je ervoor dat je er niet invalt?

Rik de Muinck, directeur Global Sales bij AWL-Techniek heeft ‘Globaal zaken doen in veranderende tijden’ op het programma staan. Hij gaat ondermeer in op:

  • Hoe moeten ontwerpeisen worden aangepast als gevolg van leveranties aan de Verenigde Staten/Canada/China/Japan?
  • Hoe om te gaan met lokale eisen die (soms) lager liggen dan het niveau van de CE-markering in Europa?

Martijn Drost eigenaar van DSC onafhankelijk adviseur machineveiligheid, gaat in op ‘Veilig toepassen van een (collaboratieve-) robot in een productiecel’. Aan de aan de hand van een voorbeeldproject worden de gevaren en valkuilen bij de integratie van een robot in een productiecel belicht. Speciale aandacht wordt daarbij besteed aan het thema machineveiligheid. Want waar moet je op letten bij de risicobeoordeling? Wat zijn veilige snelheden bij een cobot en hoe moet je omgaan met de noodstop van de verschillende machines?

Meer informatie
Omdat het dit jaar een jubileumeditie is eindigt het Safety Event deze keer om 18.00 uur met de belofte dat voor de inwendige mens dan het nodige gereed staat. Wie dan nog vragen heeft kan dan terecht bij de sponsoren die ook tijdens de verschillende pauzes ter beschikking staan Dit jaar zijn dat ABB, Balluff, BKL, D&F Consulting, Elobau, Euchner, Festo, Fusacon, ,IFM, Inspectie SZW, Inrato, Leuze electronic, NEN, Omron, Schmersal, Schneider Electric, Siemens, Teleradio, TCPM, Turck, Wago en Weidmüller. Uit hun gelederen zijn ook dit jaar weer de meeste ‘Safety Doctors’ aangesteld, aanwezig voor het verlenen van eerste hulp bij uw persoonlijk machineveiligheidsvraagstukken: van 13.30 tot aanvang van de parallel programma om 14.15 uur.

Dus kijk voor meer informatie over toegang en het exacte tijdschema op de website en meld je aan voor het Safety Event 2019!