TeekensKarstens opent tech office in Amsterdam

TeekensKarstens advocaten notarissen opent een tech office in Amsterdam. De tech lawyers van TK weten onder meer van privacy (AVG), intellectueel eigendom, M&A, blockchain en kunstmatige intelligentie.

"Nieuwe technologieën en ontwikkelingen roepen ook vernieuwende, uitdagende en complexe rechtsvragen op", zegt advocaat Rens Goudsmit. "De huidige wet- en regelgeving is vaak nog niet ingericht op deze nieuwe ontwikkelingen. Er is nog geen hapklaar antwoord op vragen als: hoe verhouden de beginselen van de AVG zich tot vastlegging van allerlei transacties in een gedecentraliseerde blockchain? Wie is aansprakelijk in het geval van een aanrijding met een zelfrijdende auto? Waar rust het auteursrecht als een robot een boek schrijft? Wij benaderen deze vragen vanuit onze juridische- en sectorkennis met de technologie als uitgangspunt."

Er wordt kantoor gehouden in een co-workspace op de Keizersgracht en de tech lawyers zijn aangesloten bij diverse (inter)nationale netwerken. De nieuwe vestiging vormt tevens een schakel in het uitbouwen van de internationale praktijk die zich met name richt op internationale geschilbeslechting, M&A en begeleiding bij de groei van start-ups en scale-ups waaronder begrepen het begeleiden van investeringsrondes door VCs, informals en/of angels.

www.tk.nl