Stakingen metalektro gaan door nu ‘kerstakkoord’ onhaalbaar lijkt

De metaalstakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen zullen op volle kracht worden doorgezet, nu er nog geen zicht lijkt te zijn op een akkoord voor de metalektro. Sinds vandaag wordt het werk in de regio Groningen/Delfzijl 48 uur lang neergelegd. De komende dagenzal ook in Culemborg en Katwijk gestaakt worden.

Ad de Vos, bestuurder FNV Metaal: "Zolang de metaalwerkers geen goede cao hebben, staken ze door. Blijkbaar was het de werkgevers en hun FME nog niet duidelijk genoeg, maar de druk door middel van stakingen blijft op de ketel. Een fatsoenlijk kerstakkoord is blijkbaar te ingewikkeld, maar de vakbonden wachten nog altijd op voldoende wil en bereidheid om de metaal als sector weer positief op de kaart te zetten met een goede cao. De stakers maken dat opnieuw duidelijk door twee dagen het werk neer te leggen. Ook in het nieuwe jaar blijven ze dat doen."

Ondertussen zijn de stakingen voor een nieuwe cao metalektro al maandenlang bezig. Ondanks dat er wel gesprekken zijn gevoerd, is er nog geen zicht op een akkoord.