EO

Eerste vliegtuig zonder bewegende delen werkt op ‘ionische wind’ (video)

26 november 2018 om 12:02 uur

In plaats van propellers of turbines wordt het lichte vliegtuig aangedreven door ‘ionische wind’, een stille maar machtige stroom van ionen.

Vrijwel elk vliegtuig maakt gebruik van bewegende delen als propellers, turbinebladen en ventilatoren, die worden aangedreven door de verbranding van fossiele brandstoffen of door batterijen met een hardnekkig gezoem. MIT-ingenieurs hebben nu het allereerste vliegtuig zonder bewegende delen gebouwd en laten vliegen.


In plaats van propellers of turbines wordt het lichte vliegtuig aangedreven door ‘ionische wind', een stille maar machtige stroom van ionen die aan boord van het vliegtuig wordt geproduceerd en die voldoende stuwkracht genereert om het vliegtuig over een langere vlucht voort te bewegen.

 

Volledig stil

In tegenstelling tot turbinevliegtuigen is het vliegtuig niet afhankelijk van fossiele brandstoffen. En in tegenstelling tot propeller-aangedreven drones is het nieuwe ontwerp volledig stil.
"Dit is de allereerste duurzame vlucht van een vliegtuig zonder bewegende delen in het voortstuwingssysteem", zegt Steven Barrett, universitair hoofddocent lucht- en ruimtevaart aan het MIT. "Dit heeft in potentie nieuwe en onontdekte mogelijkheden geopend voor vliegtuigen die stiller en mechanisch eenvoudiger zijn en geen verbrandingsemissies uitstoten."

 

Hybride passagiersvliegtuigen

Hij verwacht dat dergelijke ionenwindvoortstuwingssystemen op korte termijn gebruikt kunnen worden om minder luidruchtige drones te laten vliegen. Verder weg ziet hij ionenaandrijving in combinatie met meer conventionele verbrandingssystemen alsoplossing om meer brandstofefficiënte, hybride passagiersvliegtuigen en andere grote vliegtuigen te creëren.


Barrett en zijn team van het MIT hebben hun resultaten gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

 

Gerelateerd nieuws

 Twaalfhonderd kilometer op één acculading in Australië

Dwars door Australië op drie accu's vol zon

Twaalfhonderd kilometer moeten zonnewagens in de Cruiser-klasse van de Bridgestone World Solar Challenge komend najaar in één ruk zien af te leggen. Deze nieuwe regel, waardoor teams tussen de start in Darwin en de…

Tu/D team presenteert zonneboot voor op open zee

Zeewaardige zonneboot vliegt over de golven

Het TU Delft Solar Boat Team gaat een zonneboot ontwikkelen voor op open zee. Het wordt een trimaran, een boot met drie rompen, die de oceaan volledig op zonne-energie gaat bedwingen.

‘Klimaatpakket belangrijke stap naar een duurzamer Nederland’

‘Klimaatpakket belangrijke stap naar een duurzamer Nederland’

'Het ontwerp klimaatakkoord bevat goede bouwstenen om te zorgen dat de CO2-uitstoot snel wordt teruggebracht. Nederland kan door alle maatregelen dé proeftuin worden voor innovatieve klimaatoplossingen. Dat is goed…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 november 2018, Groningen

BEYOND THE LAB: the DIY Science Revolution

Dit project laat zien dat mensen mee kunnen doen aan wetenschap en samen de verantwoordelijkheid delen...

Meer agendapunten »